Bitcoin acceptatie

Goldman Sachs: Groeiende adoptie van crypto’s drijft prijzen misschien niet hoger

De prijs van Bitcoin (BTC) correleert met de huidige inflatiecijfers en niet specifiek met de adoptie van crypto’s door de mainstream, stelden de strategen van Goldman Sachs.

Volgens analisten van de multinationale investeringsbank Goldman Sachs, zou de groeiende mainstream adoptie niet kunnen resulteren in hogere prijzen voor digitale activa. In plaats daarvan meent de instelling dat de USD-waarde van bitcoin en de altcoins correleert met inflatie en andere economische gebeurtenissen.

Bitcoin stijgt misschien niet door adoptie


Veel experts voorspellen dat de prijzen van de meeste cryptocurrencies zullen stijgen als ze breder geaccepteerd worden door het grote publiek. De strategen Zach Pandl en Isabella Rosenberg van Goldman Sachs zijn er echter niet van overtuigd dat dit het geval zal zijn.

Ze merkten op:

“Crypto’s recente verkoopgolf onderstreept dat mainstreamadoptie een tweesnijdend zwaard kan zijn. Hoewel het de waarderingen kan verhogen, zal het waarschijnlijk ook de correlaties met andere financiële marktvariabelen verhogen, waardoor het spreidingsvoordeel dat in de activaklasse wordt gehouden, afneemt.”


Volgens hen wordt de waardering van digitale activa positief beïnvloed door macro-economische factoren zoals de breakeven-inflatie, de prijzen van ruwe olie en de USD-waarde van “frontier”-technologieaandelen. Daarentegen zouden de intenties van de regering om de financiële turbulentie te bestrijden de primaire cryptocurrency kunnen schaden.

Eerder deze week herhaalde Jerome Powell – voorzitter van de Federal Reserve – de plannen van de instelling om in maart de rente te verhogen en de balans van de Fed te verlagen. Kort na zijn toespraak tuimelde BTC van 38.200 dollar naar onder de 37.000 dollar.

Pandl en Rosenberg concludeerden dat de verdere ontwikkeling van blockchain-technologie, met inbegrip van toepassingen in de Metaverse, “een seculaire trend kan vormen voor de waarderingen” van bepaalde cryptocurrencies. Anderzijds zullen die activa niet immuun zijn voor macro-economische krachten zoals monetaire verkrapping door centrale banken.

BTC moet de aandacht van goud stelen om $100K te bereiken


Begin 2022 belichtte Pandl een scenario waarin bitcoin in de volgende jaren de mijlpaal van $100.000 zou kunnen bereiken. Volgens hem zou dit echter gebeuren als institutionele beleggers de voorkeur beginnen te geven aan de aankoop van bitcoin in plaats van goud.

Hij vertelde:

“Als het aandeel van bitcoin in de ‘store of value’-markt de komende vijf jaar ‘hypothetisch’ zou stijgen naar 50 procent, zou de prijs stijgen naar iets meer dan 100.000 dollar, voor een samengesteld rendement op jaarbasis van 17 procent of 18 procent.”


Een paar dagen later verklaarde Guido Buehler – Chief Executive Officer van de in Zwitserland gevestigde SEBA Bank – ook dat bitcoin zijn prijs ergens dit jaar meer dan zou kunnen verdubbelen. De exec gelooft dat institutionele investeringen hiervoor de belangrijkste factor zullen zijn:

“Onze interne waarderingsmodellen geven op dit moment een prijs aan tussen de 50.000 en 75.000 dollar. Ik ben er vrij zeker van dat we dat niveau gaan zien. De vraag is altijd timing.”

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN