Bitcoin Update

Een Bitcoin correctie naar $20.000 is onwaarschijnlijk, aldus analist

Zoals jullie vast wel hebben gezien, heeft de Bitcoin koers erg veel moeite om een duidelijke kant te kiezen. Momenteel is het sentiment nog steeds bearish en veel analisten denken dat de koningsmunt nog een grotere correctie door kan gaan maken. Een bepaalde analist gaf echter aan dat het onwaarschijnlijk is dat Bitcoin koers onder de $20.000 zakt.

In een nieuw interview gaf macro-investeringsstrateeg Lyn Alden aan dat Bitcoin minder kans heeft op extreme prijsschommelingen nu de markt volwassener geworden is. Ze gaf het volgende aan:

“Het zou me enigszins verbazen als ik een afdruk van minder dan 20.000 zou zien. Ik sluit het echter niet uit als een optie. Een manier waarop ik het zou beschrijven, is dat Bitcoin in het verleden deze 85%-dalingen had, maar in het verleden ook enorme uitbarstingen had. De meeste indicatoren laten echter zien dat ze niet hetzelfde niveau van uitbundigheid bereikt hebben in deze cyclus, dus eigenlijk meet je het vanaf een minder extreem toppunt. Het had meer van die rollende bovenkant dan een enorme piek. Eigenlijk is de markt, denk ik, volwassener, dus het zou me enigszins verbazen als ik een prijs van 20.000 zou zien.”

Ondanks haar optimisme gaf Alden echter wel aan dat een Bitcoin-crash onder bepaalde omstandigheden nog steeds mogelijk is. Ze zei het volgende hierover:

“De omgeving die ik me kan voorstellen om daar te komen, als ik even mijn berenhoed op zet, zou het in feite zijn dat de Fed aanscherpt of op zijn minst praat over aanscherping.

Ik denk dat als je een liquiditeitsevenement hebt, als je kredietmarkten bevriezen, als je een soort van grote evenementen zoals dat hebt, ik een zeer illiquide Bitcoin-piek naar beneden zou kunnen zien.

Ik denk dat ik, afgezien daarvan, enigszins verbaasd zou zijn als ik een aanhoudend niveau van minder dan $20.000 zou zien. ”

De opmerking van Alden komt nadat de Bitcoin koers deze week onder de $34.000 zakte, of de helft van zijn hoogste punt ooit. Op het moment van schrijven wordt de nummer één cryptocurrency verhandeld op ongeveer $36.800. De meeste analisten geven aan dat de munt boven het niveau van $38.000 moet heroverwinnen om het sentiment om te draaien. Zolang het dit niet weet te doen, is de kans op een diepere correctie nog steeds erg groot.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN