CBDC

De VS zal een CBDC lanceren voor 2030

De Bank of America gelooft dat het uitgeven van een eigen digitale valuta onvermijdelijk is. Amerikaanse autoriteiten blijven echter worstelen met het idee om een Central Bank Digital Currency (CBDC) uit te geven. Onderzoekers van grote banken zien bovendien dat het gebruik van stablecoins blijft groeien en momenteel een enorme rol spelen in het monetaire systeem.

Amerikaanse digitale dollar onvermijdelijk?

Er zijn inmiddels veel plannen om CBDC’s uit te brengen. Er zijn echter nog maar weinig landen die een digitale versie hebben van hun nationale valuta. De VS loopt achter in dit proces en volgens Jerome Powell, de Fed-voorzitter, moet het een goed initiatief zijn in plaats van dat het land de eerste wil zijn. De Chinese manier zal dan ook niet binnen de grenzen van de VS passen.

De VS boekt echter vooruitgang bij het bekijken hoe een CBDC te lanceren is. Volgens de Bank of America zal een dergelijk product tussen 2025 en 2030 worden gelanceerd in de VS. CBDC’s worden daarnaast een onvermijdelijke evolutie genoemd, gelijk aan de evolutie van elektronische valuta’s van vandaag.

In een rapport van de Federal Reserve staat dat de voor- en nadelen worden onderzocht die kunnen leiden tot het uitrollen van een CBDC. Het zou namelijk kunnen leiden tot snellere schikkingen en goedkopere transacties. Daarentegen kan het gebruik van CBDC’s de privacy van gebruikers schaden vanwege de controleerbaarheid van transacties.

Stablecoins zullen blijven stijgen

Een essentieel aspect van de huidige crypto-industrie zijn stablecoins. De afgelopen jaren is het aandeel van stablecoins namelijk gegroeid tot in de miljarden. Momenteel zijn er twee stablecoins te vinden in de top vijf van de grootste cryptocurrencies op het gebied van marktkapitalisatie.

Volgens de strategen van de Bank of America zal deze trend de komende jaren blijven toenemen, vooral als de VS stagneert met het ontwikkelen van de CBDC. Er werd vermeld:

“We verwachten dat de acceptatie en het gebruik van stablecoins voor betalingen de komende jaren aanzienlijk zullen toenemen naarmate financiële instellingen oplossingen voor het bewaren en verhandelen van digitale activa verkennen en naarmate betalingsbedrijven blockchain-technologie in hun platforms opnemen.”

Interessant is dat Powell onlangs opmerkte dat CBDC’s en stablecoins naast elkaar kunnen bestaan in een moderne en digitale economie.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN