Zimbabwe crypto

Zimbabwe ondertekent overeenkomst die inning van crypto gerelateerde belastingen mogelijk maakt

De regering van Zimbabwe heeft bevestigd dat zij een overeenkomst heeft ondertekend met Daedalus World Limited, waardoor dit bedrijf belastingen kan innen van aanbieders van crypto– en andere inhoud.

De houding van Zimbabwe tegenover crypto

De Zimbabwaanse regering zei onlangs dat het een overeenkomst had gesloten met het op de Britse Virgin Islands gevestigde Daedalus World Limited waarvan verwacht wordt dat het de laatste belastingen zal innen van bedrijven die “weddenschappen, kansspelen en cryptocurrency-diensten aanbieden aan personen en organisaties binnen het grondgebied van de Republiek Zimbabwe.”

Volgens een News24-rapport is de opname van crypto-activa in de belastinglijst het nieuwste signaal van de Zimbabwaanse regering dat suggereert dat het land geleidelijk zijn houding ten opzichte van cryptocurrencies aan het veranderen is. Zoals gemeld door Bitcoin.com News, hebben de monetaire autoriteiten van het land eerder gezegd dat Zimbabwe niet van plan is om cryptocurrencies in te voeren.

Publiek-private samenwerking


Ondanks deze eerdere uitspraken van de centrale bank en anderen, kan een algemene aankondiging gepubliceerd door de minister van informatietechnologie Jenfan Muswere suggereren dat de regering van gedachten is veranderd.

In de algemene bekendmaking van 19 november staat:

“De Republiek Zimbabwe heeft een publiek-private partnerschapsovereenkomst gesloten met Daedalus World Limited uit Tortola, Britse Virgin Islands, waarbij Daedalus World Limited de Republiek Zimbabwe zal bijstaan door het innen van inkomsten door het belasten van in aanmerking komende bedrijven die digitale reclame, inhoud, cloud computing, e-commerce [en] kansspelen aanbieden.”

Ondertussen staat in een rapport van News24 dat als onderdeel van de overeenkomst van Daedalus World Limited met de regering om belastinginkomsten te innen, internetgiganten als Google, Youtube en Facebook het doelwit zullen zijn.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN