Wat is SafeSwap (SWAP)?

De traditionele financiële industrie is één van de grootste sectoren in de wereld. Door technologische ontwikkelingen binnen de crypto-markt verandert deze traditionele sector langzaam in een decentrale markt (DeFi). De afgelopen jaren is het aantal DeFi-platformen en DeFi-tokens sterk gestegen en zijn swap-protocollen toegetreden in de sector. Platformen zoals Uniswap, Pancakeswap en BakerySwap zijn enkele voorbeelden hiervan met allen unieke eigenschappen. SafeSwap is zo’n swap-protocol dat zichzelf wil distantiëren van de andere concurrenten. Dit willen zij bewerkstelligen door goed werkende functies van bestaande protocollen te combineren met nieuwe eigenschappen om een nieuwe standaard te zetten binnen de DeFi-industrie. In deze review worden alle functies van SafeSwap onder de loep genomen.

Wat is de use case van SafeSwap?

SafeSwap is een gedecentraliseerd handelsplatform (DEX), ondersteund door Binance Coin (BNB), waarbij er verschillende tokens kunnen worden uitgewisseld. Daarnaast kunnen tokens worden gestaked, waardoor gebruikers in staat worden gesteld om passief inkomen te genereren. Het SafeSwap protocol is totaal gebaseerd op smart contracts die direct kunnen communiceren met third-party wallets zoals MetaMask en TrustWallet. Het team achter SafeSwap heeft de applicatie dusdanig gebouwd dat er sprake is van een lage entreebarrière. Ook is het de visie van het team dat de privacy van gebruikers goed moet worden gewaarborgd.

Staking Pools

Voor de meeste mensen is het proces van staken een bekend concept. Voor de eerste keer kan staken echter een moeilijk te begrijpen concept zijn. SafeSwap wil dit proces met de beste service aanbieden. Op het platform kunnen tokenholders hun assets toevoegen aan een staking pool waardoor hun kansen op beloningen worden gemaximaliseerd. Met die tokens in de staking pool worden nieuwe blocks gecontroleerd en gevalideerd, om zo de kansen op een beloning block te verhogen. Er zijn verschillende soorten staking pools op SafeSwap te vinden.

SafeSwap staking pools
Bron: SafeSwap.online

Swap Staking

Één van de mogelijkheden om te staken op SafeSwap, is Swap staking. Hier kunnen gebruikers SWAP-tokens inzetten voor een bepaalde periode om beloningen te ontvangen in SWAP-tokens. Er zijn 300.000 SWAP-tokens gereserveerd die middels verschillende staking pools kunnen worden verdiend.

SafeSwap staking
Bron: SafeSwap.online

Altcoin Staking

Er is ook een mogelijkheid om bepaalde altcoins te staken op SafeSwap. De tokens worden dan voor een bepaalde periode vastgezet en de beloning wordt uitgekeerd in SWAP-tokens. Momenteel zijn de volgende staking-pairs beschikbaar:

SafeSwap altcoin staking
Bron: SafeSwap.online

Safe Vaults

Er zijn bovendien extra beloningen te verdienen voor gebruikers die liquiditeit aan het platform verschaffen. De liquidity providers (LP’s) kunnen de tokens inzetten om extra passief inkomen te genereren.

SafeSwap LP staking
Bron: SafeSwap.online

Gratis Staking Pools

Daarnaast biedt SafeSwap staking pools aan die gratis zijn. Projecten op de Binance Smart Chain en het Polygon Network kunnen een gratis staking pool aanvragen voor een looptijd van 30 of 60 dagen. Voor interessante projecten komt er een gepersonaliseerde staking interface en een lange termijn staking pool. Het aantal gebruikers van het project is hierbij afhankelijk.

Token Swap

Voor het uitvoeren van tokenswaps worden smart contracts van Pancakeswap V2 gebruikt. Via een breed scala aan gedecentraliseerde wallets, zoals MetaMask, Binance Smart Chain Wallet en TrustWallet, kunnen gebruikers tokens swappen op de SafeSwap-exchange.

SafeSwap swap
Bron: SafeSwap.online

Wat zijn de tokenomics van SWAP?

De totale supply van SWAP-tokens is gelijk aan 1.000.000. Eerder werd al aangegeven dat 300.000 SWAP-tokens zijn gereserveerd voor de SWAP-staking pools. Momenteel is het echter onduidelijk hoeveel SWAP-tokens er in circulatie zijn en daarmee is de marktkapitalisatie ook niet bekend. SWAP wordt op het moment van schrijven verhandelt voor een prijs van $0,55 met een all-time high van $4,32, gezet op 12 oktober 2021. De all-time low is gezet op 11 januari 2022 op $0,51. Op Pancakeswap is het token via twee pairings te verkrijgen. Daarnaast kan SWAP worden gekocht op de eigen exchange.

SafeSwap heeft bovendien aangegeven dat SWAP-tokens niet verkocht zullen worden via publieke- of private verkooprondes.

Koop direct crypto op SafeSwap via Banxa

Met de fiat gateway van Banxa kunnen gebruikers van SafeSwap direct cryptocurrencies kopen met fiat-munteenheden. Er kan worden gekozen tussen verschillende betaalmogelijkheden en blockchains om de aankopen te voltooien. Op deze manier hebben gebruikers van SafeSwap de keuze welke betaalmogelijkheid het beste past bij hun fiat-munteenheid.

Bron: SafeSwap.online

De roadmap van SafeSwap

Momenteel zijn alle staking- en swapping functies toegevoegd dat het team van plan was toe te voegen. In de toekomst kunnen er nog wel meerdere pairings worden verwacht in de verschillende staking pools.

In de toekomst is SafeSwap van plan om het minten van Safe-NFT’s mogelijk te maken. Van alle NFT’s die zijn gemint, zal 20% terugkeren naar de Safe NFT-beloning pool, die vervolgens met de Safe NFT-holders wordt gedeeld. Ook zullen 10% van de SWAP-tokens worden toegewezen aan de lange termijn staking pool. Hierdoor hebben Safe NFT-holders de optie om vrijwillig mee te doen aan de beloning pools om zo passief inkomen te genereren.

Duurzaam investeren

Als duurzaam investeren iets voor jou is, dan SafeSwap misschien wel één van de beste opties. Het Swap-protocol heeft namelijk een partnership met Ecologi, dat verschillende locaties in de wereld herbebost. Ecologi heeft een ranglijst waarbij het moederbedrijf van SafeSwap, MUXE BV, momenteel de 8e plaats bezet. Momenteel zijn er door MUXE BV al 27.500 bomen gepland en 52,77 ton aan Co2 gereduceerd. De projecten die worden ondersteund door SafeSwap vinden plaats in Brazilië, India, Chili, Bulgarije, Zambia en Ghana.

Meer informatie over het herbebossings-project kan hier worden gevonden.

Meer informatie over SafeSwap kan worden gevonden via deze link.

Disclaimer: Dit is een betaalde review. Lezers moeten hun eigen onderzoek doen, voordat ze acties ondernemen met betrekking tot het gepromote bedrijf of een van zijn genoemde ondernemingen of services. CryptoBenelux is niet verantwoordelijk, direct of indirect, voor enige schade of verlies dat veroorzaakt is door of in verband met het vertrouwen in goederen, diensten of inhoud die genoemd zijn in het persbericht.