Bitcoin

Bitcoin zal herstellen volgens stock-to-flow model

Bitcoin (BTC) is de afgelopen dagen flink in prijs gedaald. De prijs van Bitcoin is de afgelopen 24 uur met 8,75% gedaald en staat momenteel rond de $35.600. Dit is echter geen reden tot paniek, volgens Plan B, de pseudonieme bedenker van het Bitcoin stock-to-flow (S2F) model. Plan B heeft marktdeelnemers zelfs opgeroepen om de volatiliteit te omarmen, omdat Bitcoin op de lange termijn heeft bewezen een lonende investering te zijn.

Plan B verzekert dat de Bitcoin-markt zal terugkaatsen

In een recente tweet heeft de bedenker van het Bitcoin S2F-model zijn optimisme over Bitcoin en zijn vertrouwen in het S2F-model herhaald. Met zijn visie op investeringen als voorbeeld, drong Plan B er bij marktpartijen op aan om een langetermijnvisie op Bitcoin te houden en de huidige dip te negeren.

Hij vertelde dat hij in 2016 zijn eerste Bitcoin kocht tegen $400. In 2019 publiceerde hij het S2F-model toen Bitcoin op $4.000 stond. Sindsdien heeft het S2F-model de marktprestaties van Bitcoin nauwkeurig gevolgd tot binnen 2 standaarddeviatiebanden, zelfs tot nu toe toen de prijs onder de $40.000 is gezakt. Op basis van deze historische koersprestaties van Bitcoin, stelde Plan B dat het onvermijdelijk is dat de prijs van Bitcoin de komende jaren nog een nul zal toevoegen.

Hij zei:

“Sommigen maken zich zorgen over de huidige dip, maar ik ben er vrij zeker van dat Bitcoin de komende paar jaar nog een nul zal toevoegen.”

Deze uitspraak is slechts zijn laatste waarschuwing aan marktpartijen om hun Bitcoin vast te houden omdat de neerwaartse trend snel zal omkeren. Volgens een andere recente tweet, verklaarde hij dat de bounce episch zou zijn wanneer bulls bitcoin weer onder controle zouden krijgen.

Angst is nog steeds groot dat de cryptomarkt verder kan crashen

De marktprestaties van Bitcoin hebben voor veel angsten gezorgd in de cryptomarkt. Het laatste fear and greed index cijfer plaatst het Bitcoin marktsentiment in de “extreme angst” zone. Een van de redenen hiervoor is dat de huidige Bitcoin-prijs van $ 35.600 voor het laatst werd gezien in juli vorig jaar, toen de markt worstelde om te herstellen van de crash van de cryptomarkt die in mei begon.

De liquidaties op de futuresmarkt zijn ook torenhoog geweest. In de afgelopen 24 uur heeft de cryptomarkt meer dan $1 miljard aan liquidaties gezien over dagen van Coinglass. Bitcoin futures liquidaties bereikten $348 miljoen in het tijdsbestek.

De slechte marktprestaties zijn de achtergrond geweest voor veel bearish sentimenten. Volgens Cryptowhale zal de prijs van Bitcoin nooit meer de huidige top van $69.000 bereiken, maar crashen tot onder de $10.000 in 2022. Deze mening wordt gedeeld door goudbug en Bitcoin-scepticus Peter Schiff.

Hoe dan ook, Plan B is niet de enige Bitcoin-bull die beleggers aanspoort om in deze tijden het hoofd koel te houden. In een enquête die de Nederlandse analist hield op Twitter, onthulde de meerderheid (48%) van de deelnemers dat de volgende bullish katalysator voor Bitcoin de goedkeuring van een Bitcoin spot ETF door de SEC zou zijn. Will Clemente, een populaire on-chain analist, verklaarde dat de markt volgens hem waarschijnlijk zou omslaan op nieuws over een nieuw El Salvador, of de FED die haar huidige harde houding zou omkeren.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN