Bitcoin koers naar het laagste punt in zes maanden

Bitcoin (BTC) heeft deze ochtend een flinke beweging naar beneden achter de rug. De cryptocurrency daalde van een prijsniveau van $43.300 naar het laagste punt in zes maanden van $38.200.

De grote beweging naar beneden heeft ervoor gezorgd dat ongeveer $50 miljard van de totale crypto-markt is weggevaagd. De totale marktkapitalisatie van de crypto-markt is sinds november al in een downtrend terecht gekomen, na het behalen van $3 miljard in de piek.

Verlies van $147 miljard in 24 uur

In de afgelopen 24 uur verloor de totale crypto-markt maar liefst $147 miljard. De tweede grootste cryptocurrency, Ethereum (ETH), had eveneens een slechte ochtend. De asset dook maar liefst met 9% in de afgelopen 24 uur naar een bodem van $2.810. De sterke verliezen van de crypto-markt hebben de verliezen op donderdag van Wall Street opgevolgd. De Nasdaq daalde deze week bijna 5% en de S&P 500 draaide een derde opvolgende verliesweek.

Totale crypto mcap
Bron: TradingView

Verhoogde wettelijke controle schadelijk voor Bitcoin

Sinds november is de prijs van Bitcoin aan het dalen, met momenteel een verschil van meer dan 40% van de all-time high van $69.000. Een aantal experts op het gebied hadden al gewaarschuwd voor de eventuele neergang. Dit komt doordat de markt nu verhoogde regelgeving ervaart met intense prijsschommelingen als gevolg. Daarnaast wordt er door financiële toezichthouders hard opgetreden tegen cryptocurrencies. China verbood alle crypto-gerelateerde activiteiten en de Amerikaanse autoriteiten beperken momenteel ook sommige aspecten van de markt. De Russische centrale bank gooit de afgelopen weken nu ook olie op het vuur door zich te mengen in de strijd tegen Bitcoin-mining activiteiten. De centrale bank beweert namelijk dat de digitale valuta een risico vormt voor de financiële stabiliteit en monetaire beleidssoevereiniteit.

Verdien uw eerste Bitcoin. Meld u aan en ontvang een bonus van $12. Een verwijzingsbonus tot $3.000!