BTC red market

Hier is waarom Bitcoin kelderde en hoe winst te maken in de rode markt

Bitcoin (BTC) begint zijn eerste volledige week van 2022 op bekend terrein onder de $50.000. Sinds eind december 2021 heeft Bitcoin verschillende dalingen van verschillende gradaties meegemaakt. Op 5 januari dook het zelfs tot onder de $43.000 en kelderde het binnen slechts 8 uur in de buurt van 10%. Bitcoin maakt eindelijk een aantal grote bewegingen en we kunnen verwachten dat de komende dagen zeer volatiel zullen zijn.

Het sentiment op de cryptocurrency-markt, dat extreme angst heeft getoond, is geïntensiveerd na een langdurige periode van trage prestaties en de recente dip. Crypto Fear & Greed Index is gisteren van 24 veranderd naar 15 nu (hoe lager de index, hoe meer angst).

Fear and greed index
Bron: Crypto Fear & Greed Index

Wat gepaard gaat met de downtrendbewegingen en angstsentimenten zijn een reeks slecht nieuws:

Aandelenmarkten en Fed Scherpe correcties De Amerikaanse aandelenmarkten trokken zich bij de slotbel terug nadat uit notulen van de FOMC-vergadering van de Federal Reserve in december bleek dat de toezichthouder vastbesloten is om zijn balans te verkleinen en de rente in 2022 te verhogen. Naarmate de aandelenmarkten corrigeerden, volgde de BTC-prijs door onder de $44.000 te zakken, waardoor een cascade van liquidaties ontstond die in minder dan een uur $222 miljoen bereikte. “Bitcoin zal in deze periode volatiel zijn, zowel een effect van volatiliteit op de aandelenmarkt, maar ook van scherpe koerscorrecties van de Fed”, merkte Charles Edwards, oprichter van vermogensbeheerder Capriole, op in een reeks tweets op 3 januari.

Voortdurend hardhandig optreden tegen multinationaal regelgevingsbeleid

Het ene na het andere crypto-regelgevingsbeleid zorgt ervoor dat Bitcoin-prijzen voor ernstigere uitdagingen komen te staan. Als een van ‘s werelds grootste crypto-mininglanden sluit Iran opnieuw crypto-mining-centra om het verbruik van vloeibare brandstof in energiecentrales te verminderen te midden van dalende temperaturen. Ondertussen sluit Kosovo zich aan bij Kazachstan, Iran en IJsland bij het opleggen van beperkingen aan Bitcoin-mining vanwege overbelaste energienetwerken. Bovendien dringen parlementsleden in het Verenigd Koninkrijk dit jaar aan op meer regelgevend toezicht op crypto-activa en de nationale belastingdienst van Zuid-Korea kondigde aan dat burgers vanaf januari 2022 belasting moesten betalen voor de betaling van cryptocurrencies.

Bitcoin Network Hash Rate tuimelt 13,4%

Op woensdag ondervond Kazachstan, het op een na grootste land ter wereld als het gaat om Bitcoin mining hash rate, ongekende politieke onrust. Het staatsbedrijf Kazakhtelecom sloot het internet van het land af, waardoor de netwerkactiviteit tot 2% van de dagelijkse hoogten daalde. De stap betekende een zware klap voor Bitcoin-mining activiteit in het land, die goed is voor 18% van de hash-activiteit van het wereldwijde Bitcoin-netwerk. Volgens gegevens verzameld door YCharts.com, daalde de totale hash-snelheid van het Bitcoin-netwerk met 13,4% in de uren na de shutdown van ongeveer 205.000 petahash per seconde (PH / s) tot 177.330 PH / s. Het heeft ongetwijfeld een grote impact op de wereldwijde Bitcoin mining.

Meer verliezen in BTC

Bexplus interface
Bron: Bexplus

Uit de daggrafiek van het BTC/USDT-paar schommelt de BTC-koers al lange tijd rond de $45.000. Na het doorbreken van deze prijs is Bitcoin blijven dalen. EMA (Exponential Moving Averages) Cross had op 22 december een death cross, wat bijna een voorspelling was van de BTC-prijsdaling in deze periode. Al met al is BTC volledig met 37,5% gedaald van de all-time high van $68.000 naar de huidige koers van $42.500. De meeste analisten dachten dat het in een bear run was beland.

Hoe te profiteren in de Bear Run?

Als u wilt profiteren van een bearmarkt, moet u mogelijk weten hoe het handelen in cryptocurrencies in futures met 100 keer hefboomwerking werkt. Met 100x leverage futures trading kunt u ofwel opkopen (long gaan) of verkopen (short gaan), wat betekent dat u winst kunt nemen, ongeacht of de markt stijgt of daalt. Bovendien kan 100 keer hefboomwerking uw winst met 100 keer vergroten.

Hoe werkt 100x Leverage?

Handelaren kunnen een positie openen met slechts een marge van 1% die nodig is met deze tool. Als we bijvoorbeeld 1 BTC gebruiken om een shortcontract te openen tegen de prijs van $ 46.800 op 5 januari en het 8 uur later sluiten toen Bitcoin werd verhandeld voor $ 42.500, zal onze winst ($ 46.800 – $ 42.500) * 100 BTC / $ 42.500 = 10.11BTC zijn, waardoor de ROI van meer dan 1000% is.

U moet weten dat het gebruik van een hefboom u snel kan verdubbelen, maar u kunt ook snel geld verliezen als u de verkeerde richting kiest. Zorg er dus voor dat u een stop loss instelt bij het gebruik van een hefboom. Als u een beginner bent, moet u deze testen op een demo-account. Bexplus biedt 10 gratis accounts die erg vriendelijk zijn voor nieuwkomers. Als u geïnteresseerd bent, kunt u het demo-account gebruiken voor risicovrije handel en het testen van uw handelsstrategie.

Aanbevolen 100x Leverage Trading Platform

Bexplus is een toonaangevend handelsplatform voor crypto-derivaten dat 100x hefboomfutures aanbiedt op verschillende handelsparen: BTC, ETH, ADA, Doge, XRP, enz. Bexplus vereist geen KYC en is populair bij meer dan een miljoen handelaren van over de hele wereld. Daarnaast is het veilig om geaccrediteerd te zijn door MSB (Money Services Business).

Voordelen van Bexplus:

  • 100% bonus voor elke storting.
  • Bitcoin-wallet met een rente op jaarbasis van maximaal 21%.
  • Demo-account met 10 BTC voor handelaren om vertrouwd te raken met hefboomhandel.
  • ● Geen KYC-vereiste, registratie met e-mailverificatie binnen een paar minuten.
  • ● Intuïtieve en volledig uitgeruste app in de Apple App Store en Google Play.
  • ● 7/24 uur één-op-één service om uw problemen op elk gewenst moment op te lossen.
  • ● Snelle opname zonder tijdslimiet en geen stortingskosten.

Word lid van Bexplus om een 100% stortings-bonus te krijgen!

Bexplus bonus
Bron: Bexplus

Disclaimer: Dit is een betaald persbericht. Lezers moeten hun eigen onderzoek doen, voordat ze acties ondernemen met betrekking tot het gepromote bedrijf of een van zijn genoemde ondernemingen of services. CryptoBenelux is niet verantwoordelijk, direct of indirect, voor enige schade of verlies dat veroorzaakt is door of in verband met het vertrouwen in goederen, diensten of inhoud die genoemd zijn in het persbericht.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN