Crypto Nieuws

KuCoin-rapport toont welke coins Turkse beleggers gebruiken om inflatie tegen te gaan

Stijgende inflatiecijfers en verminderde koopkracht blijven de bevolking van Turkije teisteren, die zich nu wenden tot nieuwe en minder gereguleerde manieren om hun rijkdom veilig te stellen. Zelfs mainstream mediabedrijven hebben de interesse van Turkse cryptobeleggers in activa zoals stablecoins opgemerkt om te dienen als inflatiehedge.

De crypto-exchange KuCoin stelde daartoe een rapport samen over de economische situatie in Turkije, en aan welke crypto’s Turkse exchange gebruikers de voorkeur lijken te geven.


Terwijl de Lira crasht, bleek uit het rapport van KuCoin dat Turkse cryptobeleggers die zijn exchange gebruiken, kiezen voor Bitcoin (BTC) en Tether (USDT). Dit is een trend sinds 2019, aldus de exchange. De aantrekkingskracht van de koningsmunt is gemakkelijk te begrijpen, en de stablecoin lijkt ook een logische keuze in een tijd van valutavolatiliteit. De winnende asset was echter zonder twijfel Bitcoin.

De exchange beweerde ook:

“KuCoin is ook een populaire cryptobeurs aan het worden die door Turken wordt erkend, en we merken dat onze Turkse beleggers actief betrokken zijn bij nieuwe crypto-juweeltjes die op KuCoin noteren om hoge beleggingsrendementen te zoeken, FLUX, XCAD, ARA, om er een paar te noemen.”

Het regime van Turkije is zich echter goed bewust van zijn crypto-ervaren bevolking – met naar verluidt meer dan 5 miljoen houders van crypto-exchangeaccounts. Daar komt nog bij dat het ontwerp van een cryptowet binnenkort het daglicht zou kunnen zien.

Bovendien zijn er tekenen dat er streng zal worden opgetreden op het gebied van regelgeving. Een voorbeeld was de Turkse onderzoeksraad voor financiële misdrijven (MASAK) die de cryptobeurs Binance Turkije een boete oplegde van ongeveer $750.000 omdat ze niet zou hebben voldaan aan de KYC- en AML-wetgeving.

Is het tijd om Bitcoin te HODLen?


Veel beleggers vragen zich af of Bitcoin nu wel of niet de inflatiehedge is die Turkse cryptobeleggers ervan schijnen te vinden. Op het moment van de pers werd de koningsmunt immers verhandeld tegen $42.788,17 en de markt was in een staat van extreme angst.

Aan de andere kant bleek uit gegevens van Glassnode dat de hoeveelheid Bitcoin die HODLed of verloren is gegaan een hoogtepunt van een jaar heeft bereikt. Als er meer BTC wordt HODLed in plaats van verloren, zou dit erop kunnen wijzen dat beleggers hun activa opgesloten hielden. Met andere woorden, minder beleggers wilden hun Bitcoin te gelde maken en hebben in plaats daarvan gewacht.

Tegelijkertijd is er op 15 januari meer Bitcoin binnengekomen op exchanges dan eruit gegaan, wat laat zien dat de verkoop niet helemaal tot stilstand is gekomen.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN