Bitcoin

Rio de Janeiro wil 1% van reserves in Bitcoin investeren

De burgemeester van Rio de Janeiro, Eduardo Paes, is van plan om 1% van de reserves van de stad in Bitcoin te investeren. Mocht dit plan doorgaan, dan is de metropolis de eerste Braziliaanse stad die de cryptocurrency als waardeopslag koopt.

Rio hoopt mee te liften op Bitcoin

Paes presenteerde zijn plannen op de Rio Innovation Week, waar het onderwerp werd besproken in een lezing. Francis Suarez, de pro-bitcoin burgemeester van Miami, was daar ook aanwezig. Paes gaf daar aan:

“We gaan Crypto Rio lanceren en 1% van de schatkist in bitcoin investeren”

De inspanning van Suarez om Miami te transformeren in een cryptocurrency-hub werden door Paes geprezen. Suarez gaf aan dat hij openstaat voor het verkennen van het idee om 1% van de reserves van zijn in Bitcoin te investeren.

Miami heeft zich inmiddels gepositioneerd als het cryptocurrency-centrum van de Verenigde Staten. Paes wil dat Rio de Zuid-Amerikaanse hub voor digitale activa’s wordt. Hij beweerde:

“Rio de Janeiro heeft alles in zich om de tech-hoofdstad van Zuid-Amerika te worden. Evenementen zoals de Rio Innovation Week versterken het imago van de stad als de perfecte plek om te werken, wonen en innoveren.”

Doordat Rio de Janeiro het financiële hart van Brazilië is, wordt de mogelijke Bitcoin-adoptie beschouwd als een grote stap voor de ontwikkeling van cryptocurrencies. Daarnaast is de Braziliaanse economie één van de grootste economieën in de regio en één van de snelst groeiende wereldwijd. Samen met de Bitcoin-investering wil Paes een korting van 10% op belastingen invoeren zodra deze wordt betaald in Bitcoin. Suarez had vorig jaar vergelijkbare intenties door te zeggen dat hij het betalen van belastingen in BTC zou toestaan.

Ambtenaren in Brazilië ontvangen salarissen in BTC

Paes is niet de eerste politicus in Brazilië die sympathie toont voor Bitcoin. Luiz Goularte Alves, een congreslid, stelde in november 2021 namelijk een wetsvoorstel voor om werknemers in de publieke- en private sector in BTC te laten betalen. De eerste regel van het voorstel luidde:

“Deze wet bepaalt dat een deel van de beloning van de werknemer optioneel kan worden gemaakt via cryptocurrencies”

Werknemers zouden volgens het wetsvoorstel kunnen kiezen welk exact percentage van hun salarissen in BTC en in fiat wordt uitbetaald. De werkgever moet dan nog wel instemmen met de motie.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN