Bitcoin koers zal tussen $50k en $75k bereiken in 2022, aldus SEBA Bank

Volgens Guido Buehler – Chief Executive Officer van de in Zwitserland gevestigde SEBA Bank – zal de Bitcoin koers in 2022 een nieuw record bereiken. De CEO gaf verder aan dat hij gelooft dat institutionele investeringen de belangrijkste factor zullen zijn voor een dergelijke prijsstijging.

SEBA Bank heeft recentelijk $120 miljoen opgehaald in een Series C-financieringsronde, mede geleid door DeFi Technologies en Alameda Research. De organisatie beloofde het geld te gebruiken om wereldwijd uit te breiden naar nieuwe markten en het productaanbod te vergroten.

Tijdens een recent interview voor CNBC zei Buehler – de man die de leiding heeft over het in Zwitserland gevestigde digitale bank – dat de USD-waarde van Bitcoin dit jaar bijna zou kunnen verdubbelen, volgens de schattingen van zijn bedrijf. Concreet had de instelling een prijskaartje tussen $50.000 en $75.000 voor ogen:

“Onze interne waarderingsmodellen geven momenteel een prijs aan tussen $50.000 en $75.000. Ik ben er vrij zeker van dat we dat niveau gaan zien. De vraag is altijd de timing.”

Buehler gelooft verder dat de nieuwe recordhoogte van BTC het resultaat zal zijn van de groeiende interesse van institutionele beleggers. Hij zei het volgende hierover:

“Institutioneel geld zal de prijs waarschijnlijk opdrijven.”

Ondanks zijn bullish voorspelling gelooft Buehler dat de volatiliteit van het actief in 2022 hoog zal blijven. Hij legde uit dat de koningsmunt sinds het begin van het jaar wat terrein had verloren omdat het een risicoactief actief is. Het rendement op tienjarige Amerikaanse staatsobligaties piekte begin 2022, wat de daling van veel volatiele financiële producten, zoals het primaire digitale activum, stuwde, concludeerde de baas van SEBA Bank.

Verdien uw eerste Bitcoin. Meld u aan en ontvang een bonus van $12. Een verwijzingsbonus tot $3.000!