bitcoin koers

Bitcoin koers zal bodem bereiken op $38.000, aldus Mike Novogratz

We kunnen wel stellen dat de Bitcoin koers niet de beste start van het jaar heeft gehad. De koningsmunt zit sinds het laatste kwartaal van 2021 in een neerwaartse lijn en dit is overgeslagen naar het nieuwe jaar. Deze maand heeft de cryptomarkt ontmoedigende bewegingen voor beleggers laten zien, aangezien meer dan $500 miljard van de markt is weggevaagd. Dit heeft de Bitcoin koers naar het gevreesde prijsniveau van $40.000 gestuurd.

Deze daling heeft voor angst bij veel investeerders gezorgd, vooral bij nieuwe investeerders. Veel van hen vragen zich dan ook af of de Bitcoin koers de bodem heeft bereikt. Miljardair Mike Novogratz probeerde in een recent interview met CNBC’s Squawk Box deze vraag te beantwoorden terwijl hij zijn gedachten over de kwestie naar voren bracht en de bodem voorspelde.

De CEO van de miljardair legde de bodem van de huidige neerwaartse trend op $38.000, waar hij Bitcoin niet onder ziet gaan. Momenteel is de laagste Bitcoin tijdens de dips $40.680, waarvan het digitale activum sindsdien is hersteld. Maar als de voorspellingen van Novogratz kloppen, dan zal de markt mogelijk nog een dip zien voordat het zijn herstel in gaat zetten.

De CEO geeft zijn reden voor deze bodem, aangezien institutionele beleggers profiteren van de lage prijzen om in het digitale activum te komen. “Ik ken grote instellingen die hun proces doorlopen om posities in te nemen. Ze zullen die niveaus zien als aantrekkelijke niveaus om te kopen”, zei Novogratz. Hij voegde hier aan toe:

“In de charts voelt $38.000, $40.000 aan als waar we het dieptepunt zouden moeten bereiken.”

Verderop in het interview deelde Novogratz meer over zijn standpunt over deze voorspelde bodem van de Bitcoin koers, waaronder inflatie. De Fed is van mening dat de inflatie zal gaan dalen, maar de CEO legde uit dat als dit niet gaat zoals gepland, “alle weddenschappen niet door gaan”.

Degenen die de markten hebben gevolgd, weten dat de stijgende inflatiecijfers hebben geleid tot toenemende zorgen bij beleggers die op zoek zijn gegaan naar alternatieven voor goud om als inflatiehedge te dienen. Bitcoin is natuurlijk de optie geworden voor deze investeerders, waardoor het sterk zal reageren op inflatiecijfers.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN