Cryptopia

Bitcoins die exchanges verlaten is geen bullish teken?

Crypto-analist Nicholas Merten zegt dat hoewel Bitcoin (BTC) die uit de exchanges vliegt er misschien bullish uitziet, er meer kan zijn dan op het eerste gezicht lijkt.

In een nieuwe video neemt Merten een kijkje naar een metric van blockchain tracker Glassnode die laat zien dat het aanbod van Bitcoin langzaam afneemt op crypto exchanges.

Aan de oppervlakte lijkt het dalende aanbod van BTC op crypto exchanges misschien bullish.

De analist wijst er echter op dat de metric de futures- en optiemarkten niet meerekent. Hij suggereert dat steeds meer crypto eigenlijk gewoon naar de derivatenmarkt gaat, waar het wordt verhandeld zonder opwaartse druk op de onderliggende waarde.

In zijn video vertelt hij zijn kijkers:

“Veel mensen kijken naar de daling hier, gedurende 2020 en 2021, de voortdurende daling en de lage niveaus die we hebben gezien, het wegsnijden van een paar procentpunten, als een echt bullish teken. Dat de intuïties of andere spelers flinke hoeveelheden Bitcoin kopen en die opslaan in een cold storage waar ze ze van de exchanges halen en voor de lange termijn vasthouden. De echte institutionele spelers, de hedgefondsen, de familiefondsen, slokken de Bitcoin op…

Ik wil niet zeggen dat die dingen niet gebeuren, maar het is niet de hoofdreden voor deze daling.”

Merten zegt dat derivaten kapitaal wegtrekken van de echte cryptomarkten, de ruimte “desoriënteren” en een ondermaatse buy-side druk op Bitcoin en andere digitale activa creëren. Volgens de cryptostrateeg kan de verschuiving van de voorkeur van handelaren van spot- naar derivatenmarkten een deel zijn van wat de oorzaak is van de ondermaatse prestaties van de cryptomarkten.

Hij concludeerde met:

“Dit is wat de markten echt desoriënteert. Want die uitstroom van exchanges… waarvan iedereen zegt dat het bullish is, trekt Bitcoin eigenlijk naar de derivatenmarkten. Al die nieuwe gebruikers die Bitcoin hebben, of in dit geval dollars of een andere vorm van waarde, die gaan naar de derivatenplatforms. Hun buy-side druk gaat nu niet meer naar de spot exchanges.”

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN