Takasbank goud

Goldman Sachs vertelt hoe Bitcoin de $100.000 kan doorbreken

Een van ‘s werelds top financiële firma’s gelooft dat top crypto asset Bitcoin (BTC) een belangrijke psychologische prijsgrens kan doorbreken door marktaandeel te nemen van een concurrerende ‘store of value’.

In een nieuw artikel onthult Bloomberg dat een rapport van de Goldman Sachs Group uiteenzet hoe Bitcoin $100.000 zou kunnen overschrijden als het de marktkapitalisatie van goud binnendringt.

Goldman Sachs berekent dat als Bitcoin de komende vijf jaar een samengesteld rendement op jaarbasis van ongeveer 17% oplevert omdat beleggers cryptocurrencies blijven adopteren, BTC het prijsdoel van $100.00 zou kunnen bereiken.

Met ongeveer $700 miljard voor de float gecorrigeerde marktkapitalisatie in de “store of value” markt, vertegenwoordigt Bitcoin momenteel slechts 20% tegenover de waarde van $2,6 biljoen van goud.

Bron: Bloomberg


Bloomberg meldt dat Bitcoin en goud vaak worden gegroepeerd als hedges tegen opgeblazen fiatvaluta’s, ondanks het feit dat ze geen inherent rendement bieden, zoals rente of dividenden.

Op het moment van schrijven is BTC 8,15% gedaald tot $42.930. De crypto asset raakte voor het laatst het $50.000 niveau op 27 december.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN