Bitcoin Nigeria

Britse politie heeft $435 miljoen aan illegale Bitcoin in beslag genomen

Politiediensten in het Verenigd Koninkrijk hebben de afgelopen vijf jaar voor £322 miljoen ($435 miljoen) aan Bitcoin (BTC) en andere cryptocurrencies in beslag genomen als resultaat van strafrechtelijke onderzoeken.

Volgens de Freedom of Information (FOI) verzoeken van New Scientist, hebben 12 van de 48 Britse politiekorpsen crypto in beslag genomen voor een bedrag van 322 miljoen pond op het moment van beslaglegging. Ter vergelijking: 15 korpsen gaven geen antwoord of weigerden informatie te verstrekken.

Het overgrote deel, meer dan 99,9%, van de in beslag genomen cryptocurrency was Bitcoin, de rest bestond uit Ethereum (ETH) en privacy-munten zoals Monero, Dash en Zcash.

De Metropolitan Police van Londen nam het leeuwendeel van de inbeslagnames voor haar rekening, met een buit van £294 miljoen ($398 miljoen). FOI-verzoeken onthulden dat de politie van Greater Manchester £25 miljoen ($34 miljoen) in beslag nam, terwijl de politie van Dyfed-Powys £2,4 miljoen ($3,2 miljoen) in beslag nam gedurende de periode van vijf jaar waarop de verzoeken betrekking hadden.

Hoofdinspecteur Joseph Harrop van de eenheid economische criminaliteit van de politie van Groot-Manchester vertelde New Scientist dat de Britse politiediensten “nog maar net beginnen te wennen” aan de technologie van cryptocurrency; zijn eigen politie heeft burgerpersoneel met relevante ervaring aangeworven om rechercheurs op te leiden.

Korpsen worden geconfronteerd met een extra juridisch obstakel bij het in beslag nemen van cryptocurrency, aangezien het momenteel wordt geclassificeerd als eigendom, niet contant geld, onder de wet op de opbrengst van misdrijven.

Terwijl contant geld in beslag kan worden genomen als er een vermoeden is dat het de opbrengst is van criminele activiteiten, hebben de strijdkrachten een veroordeling nodig om niet-contante goederen in beslag te nemen – hoewel de wet wordt bijgewerkt om deze maas in de wet te dichten.

Tot die tijd, vertelde Gary Cathcart, hoofd financieel onderzoek van de National Crime Agency, aan New Scientist, “zitten we met crypto in dezelfde situatie als met contant geld 20 jaar geleden. We hebben niet de wetgeving om het in beslag te nemen.”

Crypto en criminaliteit


De Britse regelgevers en wetgevers zijn steeds bezorgder geworden over het criminele gebruik van cryptocurrency.

In mei 2021 bracht de NCA een rapport uit waarin stond dat ” het gebruik van crypto-activa om geld wit te wassen is toegenomen in verschillende soorten criminaliteit.” Als onderdeel van de drang om crimineel gebruik van cryptocurrency hard aan te pakken, heeft de FCA £ 500.000 ($ 670.000) geïnvesteerd in externe consultants om personeel op te leiden over de risico’s van witwassen en financiering van terrorisme die de crypto-industrie met zich meebrengt.

Alleen al in 2021 heeft de Metropolitan Police twee recordbrekende inbeslagnames van cryptocurrency gedaan; in juni 2021 nam zij £114 miljoen (toen $158 miljoen waard) in beslag, terwijl een inbeslagname van £180 miljoen (bijna $250 miljoen) slechts enkele weken later plaatsvond.

In november heeft een Britse beheerder van de Silk Road darknet-marktplaats bijna een half miljoen pond verbeurd verklaard aan de Britse NCA.

Regelgevers hebben gereageerd met strengere eisen aan cryptobedrijven; in maart 2021 kondigde de Britse Financial Conduct Authority (FCA) aan dat cryptocurrency-bedrijven jaarlijks financiële misdaadrapporten moeten indienen.

Banken hebben ook het gebruik van crypto’s aan banden gelegd vanwege bezorgdheid over het witwassen van geld, waarbij Santander, NatWest en Barclays cryptobeurzen hebben geblokkeerd, transacties aan banden hebben gelegd of de controle op overschrijvingen van en naar cryptobedrijven hebben opgevoerd.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN