Patenten

Dit staat er te wachten voor Polkadot in 2022

Een pionier in de wereld van blockchain geeft zijn prognose voor 2022 voor een altcoin die een doorbraakjaar heeft gehad, zowel in termen van prijs als projectmijlpalen.

In een nieuwe blogpost bespreekt Ethereum-medeoprichter Gavin Wood de toekomst van het cross-chain interoperabiliteitsprotocol Polkadot (DOT), dat hij in 2016 oprichtte.

“Meer dan welk jaar dan ook tot nu toe, is 2022 het begin van ons volgende hoofdstuk in Polkadot’s verhaal. We zullen het vooruitzicht van geschaalde hyper-connectiviteit onder één beveiligingsparaplu die Polkadot biedt tot leven zien komen naarmate meer Parachain-teams veilingen winnen en zich aansluiten bij het Polkadot-feest.

Met meer dan 150 ketens voor verschillende doeleinden in ontwikkeling, waarvan vele al testnetten hebben, is er veel te verwachten. We hebben ook de lancering van gedecentraliseerde bridges om naar uit te kijken, in eerste instantie Parity’s bridge die Polkadot zal verbinden met Kusama (KSM), en later Snowfork’s die Polkadot zal verbinden met Ethereum (ETH).”

Wood zegt dat Polkadot van plan is om zijn kerncode te optimaliseren, evenals te werken aan het verlagen van de netwerkkosten en het verminderen van latency-problemen.

“Ons doel hiermee is om elk van Polkadot’s parachains naar boven te laten stuwen richting ons 1.000 sTPS [standaard transacties per seconde] per-shard doel.

Daarbuiten zal het Polkadot team zich richten op de parathread functie, waardoor teams die geen veiling winnen toch de veiligheid kunnen garanderen die Polkadot garandeert en alle voordelen van XCMP [cross-chain message passing] krijgen.”

De prijs van DOT liep van een januari dieptepunt onder $ 0 naar hoogtepunten boven $49 in mei en $ 55 in november, maar is sindsdien aanzienlijk gecorrigeerd. De 10e-gerangschikte crypto-activa wordt momenteel verhandeld voor $27,36.

De Polkadot oprichter benadrukt ook een belofte om oplichters uit de crypto ruimte uit te roeien.

“In 2021 kwamen mensen van Web3 Foundation en Parity Technologies samen en vormden het Anti-Scam team, vastbesloten om een einde te maken aan het vrije spel van scammers en van Polkadot een veilig ecosysteem te maken voor zijn belanghebbenden. De Polkadot Treasury en Web3 Foundation hebben 130.000 dollar extra uitgetrokken voor de bestrijding van oplichting.

In de loop van het jaar zijn in totaal bijna duizend sites en andere oplichterspraktijken neergehaald, waarbij meer dan 460 oplichterspraktijken door de gemeenschap zijn geïdentificeerd. De phishing-opslagplaats, een uitgebreide lijst van sites en adressen die betrokken zijn bij phishing en oplichting, bevat nu meer dan 2 300 items.

2022 zal de evolutie zien van het Anti-Scam Community Initiative om veel meer te dekken dan scam sites, community-gedreven te worden, samen te werken met andere ecosysteem projecten en teams, en de basis te leggen voor de eerste on-chain en gedecentraliseerde scam bestrijding campagne.”

Wood besluit met het belichten van Polkadot’s succesvolle fondsenwervingsinitiatieven in het afgelopen jaar.

“Ons ecosysteem blijft ook snel groeien vanuit een investeringsperspectief – we schatten dat het nu ongeveer 350 teams omvat (dat is ongeveer een extra 250 ten opzichte van de schatting van vorig jaar).

Alleen al in 2021 hebben ongeveer 50 van hen samen meer dan $670 miljoen opgehaald in early-stage financiering (seed rounds en Series A).”

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN