Cryptocointalk

CryptoCoinTalk: Bitcoin koers aan het consolideren, daling onder $45.500 is mogelijk

Allereerst willen we CryptoCoinTalk bedanken voor deze Bitcoin (BTC) koers analyse. Vergeet hen niet op Telegram te volgen door hier te klikken!

De afgelopen weken op de Bitcoin koers waren letterlijk en figuurlijk periodes van ups en downs. Dit is typerend voor een consoliderende markt. Mensen zijn geneigd om snel van bias te switchen, terwijl er prijstechnisch niet zo gek veel verandert. Vandaag gaan we onze visie weer op de markt geven. Lees snel verder!

LET OP: dit is géén financieel advies!

Gemakkelijk en snel Bitcoin kopen? Dat kan direct hieronder en betaal over de eerste €1.000 geen handelskosten!

Weekgrafiek

Onze macro bias is nog altijd onveranderd. Wij zijn bullish tot het tegendeel wordt bewezen. Zo lang we geen wekelijkse candlecloses op de Bitcoin koers onder de $43.160 zien is er weinig reden om bearish te zijn. Zo lang we dit vasthouden kunnen we long term niet anders doen dan omhoog kijken. Mochten we toch een wekelijkse candleclose onder de $43.160 krijgen komen de kaarten heel anders op tafel te liggen. Dus houd dat goed in de gaten. Iedere wekelijkse candleclose sluit in de nacht van zondag op maandag om 01:00.

Bron: TradingView

Daggrafiek

Op de daggrafiek is goed te zien hoe de Bitcoin koers nog altijd in een range aan het bewegen is. We hebben de range inmiddels iets gefinetuned. De range high ligt nog steeds op $51.937, maar de range low ligt na de recente prijsactie op de $45.666. Verder hebben we momenteel support van de dagelijkse demand op $46.834-$46.133. Zo lang we dit vasthouden kunnen we op de korte termijn een bounce omhoog verwachten. Persoonlijk denken wij dat we ergens de komende dagen of weken nog wel een beweging omlaag gaan krijgen om de liquiditeit op te halen. Daarover meer hieronder bij de 4-uur-grafiek.

Bron: TradingView

4-uur-grafiek

Als we een tijdsframe lager gaan kijken zien we dat de Bitcoin koers alle belangrijke liquiditeit heeft weggehaald aan de bovenkant. Aan de onderkant staat nog liquiditeit open. Liquiditeit wordt gevormd door mensen die daar hun stoplosses neerleggen. Dit is over het algemeen voer voor de market makers. Deze openstaande liquiditeit werkt doorgaans dus ook als een magneet en dat is dus de reden waarom wij verwachten dat we die liquiditeit nog een keer gaan opzoeken. Deze liquiditeit ligt op $45.456. Als we deze liquiditeit opzoeken en vervolgens op de 4-uur-grafiek boven dit prijsgebied sluiten zou dat zeer bullish zijn en kunnen we meer upside gaan verwachten. Als we er niet boven sluiten, maar dus onder de $45.456 sluiten kunnen we een vrij vlotte beweging verwachten richting de $42.000. Dat is de wick die je helemaal links ziet. Houdt daar dus wel rekening mee.

Bron: TradingView

Conclusie

Kortom, op de lange termijn ziet het er allemaal nog rooskleurig uit. We zijn gewoon super bullish tot het tegendeel wordt bewezen. Maar dit betekent niet dat we op de korte termijn niet omlaag kunnen bewegen. Houdt daarom bovenstaande prijslevels goed in de gaten. Trade safe!

De CryptoCoinTalk Telegramgroep houdt je dagelijks op de hoogte van de koersontwikkelingen in de markt. Wat kun je van ons verwachten? Dagelijkse (video) marktanalyses, calls, setups en (video) educatiecontent. Vind je dit interessant? Volg ons dan op Telegram door hier te klikken! Of klik op het plaatje hieronder!

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN