Bitcoin games

Blockchain-gaming kan adoptie versnellen, aldus marktspecialist

Het afgelopen jaar kan gezien worden als de wederopleving van NFT’s. De term werd zo geprezen dat woordenboekuitgever, Collins, het het “Woord van het jaar” noemde. Maar naast digitale kunstwerken, zijn play-to-earn (P2E) en metaverses enorm populair geworden. Deze trend zal echter, volgens experts in de markt, in 2022 door blijven gaan.

Op blockchain gebaseerd gamen is de afgelopen twaalf maanden ontegenzeggelijk van marginaal naar mainstream gegaan. Ubisoft, een traditionele gaming-uitgever, kondigde bijvoorbeeld begin december in-game NFT-integratie aan. Tevens heeft Atari ook verschillende stappen ondernomen om de markt te betreden.

Velen noemen de populaire videogame Axie Infinity (AXS) als een voorbeeld van manieren waarop gaming miljoenen gebruikers in de ruimte kan brengen. Het virtuele spel, dat wereldwijd bijna drie miljoen gebruikers heeft verzameld, stelt spelers in staat geldelijke beloningen te verdienen voor het handelen, vechten en fokken van NFT-wezens.

Ongeveer 50% van die gebruikers heeft nooit crypto gehad en 25% heeft geen toegang tot traditionele financiële diensten zoals bankrekeningen, volgens Axie Infinity mede-oprichter Aleksander Larsen.

Terwijl de NFT-markt voor gaming de $10 miljard nadert, sprak Blockworks met leidinggevenden uit de sector over hun grootste voorspellingen voor het komende jaar. Zo gaf Abhimanyu Kumar, mede-oprichter van Navik, aan dat:

“Met Axie Infinity heb je [nu] minimumloonverdieners in de Filippijnen die begrijpen wat een crypto-portemonnee en wat een DEX (gedecentraliseerde uitwisseling) is. Veel van mijn eigen vrienden snappen dat nog niet.”

Hij ging verder met voorspellen dat de gaming-sector “de adoptiecurve zal leiden, vanwege de aard van het medium. Het is vermakelijk en het is leuk. Het maakt crypto gemakkelijk te begrijpen.”

Sommige voorstanders hebben blockchain-spellen genoemd als een manier om financiële onafhankelijkheid te bereiken in opkomende economieën, zoals Venezuela en de Filippijnen, met anekdotes van spelers die genoeg verdienen om hun gezin te voeden. Zo gaf Borget Sebastien, voorzitter van de Blockchain Game Alliance, het volgende aan:

“Het ontwikkelt echt economische waarde voor mensen die hun tijd [gamen] besteden en kan per definitie een baan worden met een inkomstenstroom.”

Tevens beschreef Chris Dixon, een algemene partner bij Andreessen Horowitz (a16z), de industrie als “zeer sterk”. Hij ging verder met:

“[Gaming] zal belangrijk zijn op applicatieniveau, maar ook om meer investeringen in infrastructuur te veroorzaken.”

Anderen vragen zich echter af hoe de regelgevingsomgeving eruit zal zien voor blockchain-gaming in 2022. Jimmy Stone, een adviespartner bij Naavik, beschreef de onzekerheid als “een andere zorg vanuit het oogpunt van adoptie”, maar “zou in de loop van de tijd worden opgelost”. Hij zei het volgende:

“Ik ben nog steeds behoorlijk optimistisch over adoptie in de komende 12 maanden.”

Hoe denken jullie over blockchain-gaming? Zien jullie dit ook als één kans om de adoptie te versnellen? Laat het ons weten op onze socials!

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN