Ant Financial

Alibaba vice voorzitter zegt dat hij “van crypto houdt”

Uitvoerend vice-voorzitter van China’s grootste online retailplatform Alibaba, Joe Tsai nam Twitter eerder vandaag stormenderhand over toen hij tweette “Ik hou van crypto.” Wat het nog opvallender maakte is het feit dat China een no-nonsense beleid heeft gevoerd tegen crypto door alle vormen van crypto mining te verbieden en crypto transacties als illegaal te verklaren.

Binance CEO Changpeng Zhao was er snel bij om de tweet op te merken en reageerde met “I like Joe.” Hoewel de Chinese overheid crypto meer dan een dozijn keer heeft verboden, vinden Chinese cryptohandelaren vaak een manier om het verbod te omzeilen. Zelfs na een algeheel verbod op buitenlandse exchanges wendden veel Chinese cryptohandelaren zich tot DeFi om onder de radar van het overheidstoezicht te vegen.

Non-Fungible Tokens (NFT’s) zijn erg populair geworden onder Chinese artiesten en bedrijven, ondanks een dreigende onzekerheid van de overheid. Onlangs heeft Baidu, het Chinese equivalent van Google, NFT-patenten aangevraagd ondanks een recente waarschuwing van de staatsmedia.

Hoe zal de opmerking van de vice-voorzitter van Alibaba uitpakken?

Het is niet nieuw voor Chinese techreuzen om interesse te tonen in opkomende technologieën, tenzij en totdat ze gewaarschuwd worden door de staatsautoriteiten. Vorig jaar hintte een persbericht van de Alibaba groep naar een mogelijke integratie van cryptobetalingen, wat leidde tot wereldwijde media-aandacht, maar het bedrijf moest later de opmerkingen intrekken en zei dat ze geen buitenlandse crypto optie zullen toevoegen tot de goedkeuring van de overheid. China heeft duidelijk gemaakt dat alles buiten zijn CBDC als illegaal voor gebruik zou worden beschouwd.

Alibaba’s voormalige Chief Executive Officer (CEO) en oprichter Jack Ma stond ook in het middelpunt van de media-aandacht over de hele wereld nadat hij plotseling uit het publieke oog verdween naar verluidt nadat hij de regering bekritiseerde over haar beleid. Het valt dus te bezien hoe de recente opmerkingen over crypto van de uitvoerende vice-voorzitter uitpakken.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN