Bitcoin nieuws

Mexicaanse miljardair waarschuwt voor fiat-geld en adviseert Bitcoin

Ricardo Benjamín Salinas Pliego is de oprichter en voorzitter van het Mexicaanse conglomeraat Grupo Salinas. Hij is momenteel de derde rijkste persoon in Mexico en is tevens een bekend voorstander van ‘s werelds grootste cryptocurrency van dit moment, Bitcoin (BTC).

Om zijn support voor de koningsmunt kracht bij te zetten, had de Mexicaanse miljardair Ricardo Salinas Pliego een interessante nieuwjaarsvideoboodschap voor zijn meer dan 959K volgers op Twitter. Dit was echter niet de eerste keer dat hij zich openlijk uitsprak om BTC te promoten onder zijn fans.

Op 17 november 2020 beval Salinas het boek “The Bitcoin Standard” van Saifedean Ammous aan zijn volgers op Twitter aan en zei dat dit het beste en belangrijkste boek was om Bitcoin te begrijpen. Interessanter was dat hij onthulde dat 10% van zijn liquide middelen in Bitcoin was belegd.

In december 2020 sprak hij tijdens een interview met Giovanni Pigni van Cointelegraph over Bitcoin. Het interview begon met Salinas die het verhaal vertelde over hoe hij voor het eerst over Bitcoin hoorde. Hij beschreef het als volgt:

“Ik was uitgenodigd voor een conferentie in de stad New York … En er waren verschillende sessies, en [bij] een van de sessies kwam deze man uit Grayscale opdagen. En hij gaf ons het hele gesprek over Bitcoin en hoe het het gaat overnemen…. Het trok meteen mijn aandacht. Ik zei: ‘Nou, laten we het proberen en zien wat er gebeurt’. Ik heb een klein bedrag ingelegd. Het handelde tegen $200 per bitcoin. Het was 2013, maar toen…

Wat ik leuk vond aan Grayscale was dat ze het vereenvoudigden – in feite zet je je geld in de trust, dan zou deze trust de investering doen, ze zouden voor de hele zaak zorgen, ze zouden voor de bewaring zorgen, ze stuurden je een maandelijkse verklaring, en dat was een zeer goede regeling, en uiteindelijk dat dat vertrouwen veranderde in GBTC, wat nu een op de beurs verhandeld product is…“

Later in het interview gaf Salinas echter toe dat hij al zijn BTC-aandelen in januari 2017 had verkocht (toen BTC rond de $17.000 handelde):

“Ik had een groot feest, [was] erg blij met mijn beste investering ooit, maar weet je, we keren altijd terug naar de plaats van de misdaad, toch? Dus toen het zakte naar $10.000, dacht ik ‘nou, nu is het redelijker’, en ik kocht er toen een paar. en toen daalde het meer tot $6.000, kocht ik er nog wat meer, en dat is waar ik ben, waar ons gemiddelde nu rond de $9.000 is, en ik ben nog niet klaar. Ik verkoop het niet. Ik denk dat ik nog vijf of tien jaar blijf zitten.”

Hoewel Bitcoin aanvankelijk de aandacht van Salinas trok als een betaalmiddel, realiseerde hij zich later dat “het de waardeopslag is die het echt waardevol maakt”. Hij gaf het volgende aan in de video die op 24 decembert gedeeld werd:

“Blijf weg van fiat-geld.. het is nepgeld van papier en leugens. De centrale banken drukken meer geld dan ooit tevoren. Investeer in Bitcoin.”

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN