Ethereum koers

Ethereum kan door deze factor een grote prijsstijging zien

Macro beleggingsstrateeg Lyn Alden noemt een over het hoofd geziene factor die de stijging van Ethereum (ETH) in 2022 zou kunnen stimuleren.

In een nieuw interview op YouTube-kanaal Investing Made Simple legt Alden uit waarom de hoeveelheid ETH die is vergrendeld in het Ethereum 2.0-stakingscontract dient als een bullish indicator voor de op een na grootste crypto-activa naar market cap.

De strateeg vertelde:

“Het ding dat ik in de gaten houd is het Ethereum lock-up contract. Ze lanceerden de Beacon Chain ongeveer een jaar geleden, en ze zijn bezig met dat staking contract, en dat is eenrichtingsverkeer. Zodra je munten lockt, blijven ze daar tot er iets verandert of tot de samenvoeging gebeurt. Ik heb er dus naar gekeken dat Bitcoin vrij snel van de exchanges verdwijnt, maar dat Ethereum nog iets sneller van de exchanges verdwijnt, deels omdat het in dat contract gaat.

In feite heb je een illiquide aanbod aan het vormen en zolang dat aanhoudt, is dat een vrij sterke bullish variabele. Ik bedoel, er zitten meer dan 8 miljoen ETH in dat contract. Ik denk dat we dicht bij de 9 miljoen komen. Ik heb het al een paar weken niet meer gecontroleerd, dus over het algemeen is dat een bullish variabele.”

Distributeur ledger explorer Etherscan laat zien dat crypto investeerders 8.793.458 ETH ter waarde van $35,43 miljard hebben gelocked in het smart contract. Degenen die hun ETH in het smart contract storten, proberen validators te zijn van Ethereum’s volgende heruitgave.

De beleggingsstrateeg wijst er echter ook op dat Ethereum een sell-off event zou kunnen zien zodra de opgesloten ETH tokens worden ontgrendeld.

Alden zei:

“Ik denk dat zodra dat wordt samengevoegd en ontgrendeld, dat een liquiditeitsevenement zou kunnen zijn. Sommige van die munten hebben vrij aanzienlijke winsten, en sommige mensen willen misschien winsten van tafel halen, dus ik zou onzekerder zijn na de samenvoeging. Ironisch genoeg zou het een van die ‘sell the news’-gebeurtenissen kunnen zijn, waar veel anticipatie naar toe wordt gebouwd en dat is dan misschien een soort katalysator om een periode af te koelen.”

De samenvoeging is een langverwachte gebeurtenis voor Ethereum, omdat de upgrade de overgang vertegenwoordigt naar een proof-of-stake consensus mechanisme. Het evenement zal naar verwachting plaatsvinden in Q1 of Q2 van 2022.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN