Cryptocointalk

CryptoCoinTalk: Bitcoin koers bezig met een eindejaarsrally?

Allereerst willen we CryptoCoinTalk bedanken voor deze Bitcoin (BTC) koers analyse. Vergeet hen niet op Telegram te volgen door hier te klikken!

De feestdagen staan voor de deur en de kerstboom is (als het goed is) al opgetuigd. De Bitcoin koers laat vandaag een flinke groene piek zien, niet één die je bovenop de kerstboom kan zetten, wel één die de portemonnee in deze toch al dure maand mooi kan aanvullen. En zo kunnen we met z’n allen met een lekker gevoel de feestdagen tegemoet, althans, daar lijkt het vooralsnog op. Ondanks deze stijging is er wel een serieus pullback scenario waar wij rekening mee houden de komende weken en wellicht maanden. Daar gaan we vandaag dieper op in!

LET OP: dit is géén financieel advies!

Gemakkelijk en snel Bitcoin kopen? Dat kan direct hieronder en betaal over de eerste €1.000 geen handelskosten!

Weekgrafiek

De weekgrafiek ziet er gewoon fantastisch uit. We houden de key support zone op $47.241-$43.160 keurig vast en lijken daar nu een reactie vandaan te zien. Zoals we al maanden lang aangeven, er is geen enkele reden om te denken dat de uptrend voorbij is. Wij kijken macro wise omhoog tot het tegendeel wordt bewezen. Een wekelijkse candleclose onder de $43.160 zou een sterke indicatie zijn dat ons meer downside te wachten staat. Tot die tijd zijn wij bullish op de Bitcoin koers.

Bron: TradingView

Daggrafiek

Op de daggrafiek is goed te zien hoe de Bitcoin koers nog altijd binnen een range beweegt. De onderkant van de range ligt op de $46.131 en de bovenkant op de $51.952. Verder hebben we aan de bovenkant nog een belangrijk resistance level op de $53.785 liggen en een supply daarboven op de $56.458-$59.053. Dit zijn alle belangrijke resistance punten voor de komende tijd. Aan de onderkant hebben we onder de range low ook nog een low die nog open staat, op de $42.000 en een dagelijkse demand zone op de $43.160-$40.750.

Bron: TradingView

4-uur-grafiek

Als we een tijdsframe lager gaan kijken zien we dat we aan de onderkant de low op $45.672 hebben vastgehouden en van daaruit een sterke push omhoog zijn gaan maken. Dankzij die stijging omhoog braken we de marktstructuur en ging de Bitcoin koers van lower highs en lower lows naar higher highs en higher lows. Door deze kanteling in constructie keken wij weer omhoog. Vervolgens kwam de volgende stijging eroverheen en nu naderen we dus langzaam de bovenkant van de range op de $51.952.

Dit is voor ons een heel belangrijk punt, want mochten we hier namelijk liquiditeit ophalen (boven die high komen met een wick en er weer binnen sluiten) houden wij rekening met het scenario dat we een serieuze prijsdaling kunnen gaan zien richting op z’n minst de $49.042, maar wellicht zelfs helemaal terug naar de onderkant van de range op de $46.131. We zitten nou eenmaal in een range en in een range dien je je ook te houden aan de spelregels van een range. Oftewel, je kijkt naar shorts op de bovenkant van de range en je kijkt naar longs op de onderkant van de range. Zo lang we daar niet uit breken is er dus ook nog geen sprake van een trend en ben je conservatief met de targets.

Bron: TradingView

Conclusie

Kortom, groene candles zijn mooi, maar er schuilt ook een gevaar in. Mensen gaan FOMO’en of kijken niet meer objectief naar de markt. In feite is er met de huidige stijging niet zo gek veel veranderd aan het macro beeld en dus benaderen wij deze stijging ook vrij conservatief. Namens CryptoCoinTalk wensen wij jullie allemaal prettige feestdagen!

De CryptoCoinTalk Telegramgroep houdt je dagelijks op de hoogte van de koersontwikkelingen in de markt. Wat kun je van ons verwachten? Dagelijkse (video) marktanalyses, calls, setups en (video) educatiecontent. Vind je dit interessant? Volg ons dan op Telegram door hier te klikken! Of klik op het plaatje hieronder!

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN