Visa

Leidinggevende bij Visa noemt Bitcoin een “technologisch fenomeen”

Cuy Sheffield – hoofd van de Crypto-afdeling bij Visa – verklaarde in een recent interview met Indiase media NDTV dat de betaalgigant zich zal blijven inzetten om cryptocurrency-diensten aan klanten te leveren. Tevens beschreef de topman Bitcoin (BTC) als een “technologisch fenomeen”, terwijl veel van de gebruikers van het bedrijf cryptocurrencies beschouwen als de “toekomst van geld”.

In het interview gaf Sheffield aan dat het bedrijf klanten in staat stellen hun cryptocurrencies te kopen of te verzilveren, nieuwe infrastructuurmogelijkheden en -diensten te introduceren en de opkomende NFT-sector te ondersteunen.

Om dit statement kracht bij te zetten, heeft de betaalgigant eerder deze maand al een adviesdienst gelanceerd, waarmee het banken, fintech-bedrijven en retailers zal adviseren die Bitcoin-services willen implementeren.

Cryptocurrencies in India

Op de vraag of Visa deze mogelijkheid zou kunnen uitbreiden naar de grenzen van India, beweerde Sheffield dat het bedrijf elk land zal bereiken, afhankelijk van de lokale regelgeving:

“Visa streeft ernaar om onze crypto-adviesdiensten aan klanten wereldwijd te bieden waar er interesse is, en momenteel bieden we diensten aan in markten waar de regelgeving dergelijke transacties toestaat.”

Sheffield schetste ook de verdiensten van Bitcoin en sommige altcoins, die op het “kruispunt van handel en cultuur zitten, en dat op een fascinerende manier.” Hij voegde eraan toe dat ze niet alleen een “technologisch fenomeen” zijn, maar ook diep cultureel zijn.

Sheffield ging verder met aangeven dat, hoewel sommige klanten van Visa in het verleden sceptisch waren, een groot deel nu gelooft dat ze deel zullen uitmaken van het toekomstige financiële systeem. Hij zei het volgende:

“Bij Visa is de schaal en de reikwijdte van ons werk in crypto enorm gegroeid… In de afgelopen jaren hebben we ook de kijk van onze klanten op crypto zien evolueren, van scepticisme naar bewustzijn tot het besef dat crypto waarschijnlijk impact zal hebben op hun bestaande zaken op een of andere manier.”

NFT’s zijn de toekomst

Vervolgens meende Visa’s hoofd van crypto dat non-fungible tokens (NFT’s) een ander “spannend aspect van het crypto-ecosysteem” zijn. Hij voorspelde dat ze een rol zouden kunnen spelen in de toekomst van retail, social media, entertainment en commercie. Mensen moeten echter begrijpen wat er nodig is om met digitale verzamelobjecten om te gaan voordat ze op de kar springen.

Tevens zei Sheffield vorige maand dat vóór het bestaan ​​van NFT’s de cryptocurrency-ruimte vooral aantrekkelijk was voor individuen die geïnteresseerd zijn in financiën en goud. Dankzij non-fungible tokens zijn fans van muziek, cultuur, sport en kunst nu ook enthousiast over de activaklasse, benadrukte hij.

Tot slot verklaarde de leidinggevende bij Visa dat NFT’s ook kleine en middelgrote bedrijven op “krachtige nieuwe manieren” kunnen voeden, omdat ze dergelijke bedrijven in staat stellen openbare blockchains te gebruiken voor het produceren van digitale goederen.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN