1200x630

Ethereum Rival klimt dit jaar met meer dan 4.400%

Een concurrent van Ethereum (ETH) maakte in 2021 een forse groei door, maakte veel correcties door in de gehele cryptomarkt en heeft nu een plek in de top tien van digitale assets naar marktwaarde.

Het slimme contractplatform en Ethereum-rivaal Avalanche (AVAX) opende dit jaar op $3,27 en vestigde een recordhoogte van $147,42 op 21 november, een stijging van 4,408%.

Op het moment van schrijven is de prijs van AVAX licht gedaald en wordt momenteel verhandeld op $112,83.

Zelfs na de retracement is AVAX door de ranglijsten gestegen en is het nu het negende grootste crypto-activum met een marktwaarde van 28,12 miljard dollar. Het bevindt zich naast XRP met een marktkapitalisatie van 39,13 miljard dollar, gevolgd door Terra (LUNA) met een waardering van 27,46 miljard dollar, op de 10e plaats.

Avalanche wil een sneller en goedkoper alternatief zijn voor het toonaangevende slimme contractplatform Ethereum. Terwijl de vraag naar altcoins blijft groeien, lanceerde de cryptocurrency-exchange Kraken onlangs ondersteuning voor AVAX en begon de handel op 21 december. Kraken verklaarde dat AVAX verhandeld kan worden tegen de Amerikaanse dollar (USD) en de euro (EUR).

Eerder deze week kondigde BitGo, een bewaarbedrijf voor cryptocurrency, ook aan dat naarmate de vraag naar high-speed gedecentraliseerde financiële (DeFi) platforms groeit, het zijn institutionele klanten toegang geeft tot AVAX en activa die lokaal zijn gelanceerd op de C-chain van Avalanche.

AVAX is momenteel 3,325% gestegen sinds het begin van het jaar en meer dan 43% in de afgelopen 7 dagen. Daarentegen is Bitcoin (BTC) sinds 1 januari met 62% gestegen en de afgelopen week met 3% gedaald.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN