Bitcoin heeft deze week behoorlijk wat ingeleverd t.o.v. vorige week. Op moment van schrijven beweegt bitcoin zich rond 3740 dollar. CryptoBenelux

Bitcoin koers herstelt door goed nieuws vanuit de FED

Zoals jullie vast allemaal gemerkt hebben in jullie portfolio’s, is de Bitcoin koers weer flink gestegen. De koningsmunt heeft tevens de rest van de cryptocurrency-markt meegetrokken. Maar hoe komt dit precies? Laten we even de situatie uitleggen.

Nieuws vanuit Amerikaanse FED zorgde voor kettingreactie

In een langverwachte bijeenkomst met beleidsmakers op het hoogste niveau, heeft de FED vandaag aangekondigd het zijn benchmarkrente volgend jaar drie keer zou kunnen verhogen, waardoor de verwachtingen van de beleggers werden overtroffen. Het zou ook het tempo van de afbouw van de aankoop van activa verhogen, zei de centrale bank.

De zorgen waren voorheen gericht op dergelijke plannen die een negatief effect hebben op zowel traditionele als cryptomarkten, dankzij het opdrogen van de “gemakkelijke” beschikbaarheid van liquiditeit. Dit bleek echter niet het geval te zijn.

De meeste cryptocurrencies, waaronder Bitcoin, daalden met meer dan 25% op hun MOM-grafieken voorafgaand aan het nieuws. De speculaties over een uitbarsting van de top hebben angst onder investeerders verspreid en de angst-hebzucht-index raakte extreme angst met een cijfer van 16 op 11 december 2021. Dit herstelde echter snel nadat beleggers meer zekerheid kregen over de situatie.

In reactie op deze ontwikkeling citeerde zei Jim Caron, senior portefeuillemanager en hoofdstrateeg van het wereldwijde team van Morgan Stanley Investment Management. Hij zei het volgende:

“Vanuit aandelenperspectief hoeven ze zich nu alleen maar te concentreren op winst, marges en groei. Het is een soort van opluchting voor de aandelenmarkt, die dacht dat het veel agressiever zou zijn. Het is toch een beetje wat we dachten.”

Wat betekenen deze aankondigingen voor de wereldwijde markt?

Zoals gemeld door Aljazeera, is deze aankondiging gebaseerd op de veronderstelling dat de economie goede vooruitgang boekt en dat de arbeidsmarkt zich goed herstelt. Jerome Powell, voorzitter van de FED, zei het volgende:

“Het huidige werkloosheidspercentage van 5,9 procent onderschat de werkelijke omvang van de werkloosheid, omdat het aantal Amerikanen dat werkt of actief op zoek is naar werk laag blijft.”

Hij zei ook dat de Centrale Bank klaar is om het huidige monetaire beleid te heroverwegen als er een inflatoir risico ontstaat voor economisch herstel:

“Beleidsmakers van de Fed zijn van mening dat de stijging van de inflatie een gevolg is van het ontstaan ​​van knelpunten in de bevoorrading naarmate bedrijven ineens weer opengaan, en waarschijnlijk tijdelijk zal blijken te zijn.”

Samengevat is deze beslissing gebaseerd op de veronderstelling dat een hoge inflatie voorlopig geen reden tot zorg is en dat de economische groei langzaam zal herstellen. Deze beslissing zal naar verwachting het beleggersvertrouwen vergroten en we kunnen opluchting zien in zowel de aandelen- als de cryptocurrency-markt.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN