Rechtszaak

SEC aangeklaagd vanwege vermeende belangenconflicten in XRP-zaak

Een non-profitorganisatie, die zich toelegt op overheidstoezicht, heeft aangekondigd dat het juridische stappen gaat ondernemen tegen de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC), vanwege vermeende belangenconflicten bij de omgang met de crypto-ruimte.

Empower Oversight klaagt de SEC aan om de toezichthouder te dwingen de Freedom of Information Act (FOIA) na te leven en de communicatie tussen zijn hoge functionarissen en hun huidige en voormalige werkgevers met betrekking tot de cryptocurrency-markt openbaar te maken.

De aanklacht beweert dat SEC-functionarissen onderhevig waren aan belangenconflicten door digitale activa zoals XRP als effecten te verklaren, terwijl anderen zoals Ethereum (ETH) als niet-effecten werden benoemd.

De rechtszaak van Empower Oversight laat zien hoe voormalig SEC-topman William Hinman naar verluidt aanzienlijke sommen geld heeft ontvangen van een advocatenkantoor dat verbonden is aan Enterprise Ethereum Alliance tijdens zijn tijd bij de SEC. Het geeft het volgende aan:

“Hinman bleef naar verluidt miljoenen dollars ontvangen van Simpson Thacher terwijl hij bij de SEC zat. Simpson Thacher is lid van de Enterprise Ethereum Alliance, een brancheorganisatie die tot doel heeft ‘het gebruik van Ethereum te stimuleren’.

In een toespraak van juni 2018 in zijn officiële hoedanigheid als SEC-functionaris verklaarde Hinman dat de cryptocurrency van Ethereum, Ether, geen effect was. Na zijn verklaring steeg de waarde van Ether aanzienlijk. Na het verlaten van de SEC eind 2020, voegde Hinman zich weer bij Simpson Thacher als partner.”

De aanklacht geeft tevens aan dat Marc Berger, leider van de SEC Enforcement Division en degene die de rechtszaak tegen Ripple Labs heeft aangespannen, ook de SEC verliet voor hetzelfde advocatenkantoor.

Bovendien brengt het bedrijf ook naar voren hoe SEC-voorzitter Jay Clayton publiekelijk verklaarde dat Bitcoin (BTC) geen effect is, waardoor de prijs steeg. Volgens gerechtelijke documenten verliet Clayton vervolgens de SEC om zich aan te sluiten bij One River Asset Management, een crypto-hedgefonds dat zich uitsluitend bezighoudt met Bitcoin en Ethereum.

Volgens Empower Oversight heeft de SEC zes van hun acht FOIA-verzoeken niet ingewilligd. In de twee waarop ze reageerden, beweerde de SEC dat ze geen gegevens over de informatie hadden.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN