Bitcoin

Amerikaanse consumenteninflatie bereikt hoogste punt in 40 jaar, kan Bitcoin (BTC) weer opduiken als inflatiehedge?

De Amerikaanse consumentenprijsindex (CPI) bereikte in november het hoogste punt in 40 jaar op 6,8%, wat bevestigt wat marktexperts hebben gezegd. Aziatische en Europese markten kenden een vroege malaise voordat de gegevens werden vrijgegeven, en de Amerikaanse regering is van plan nieuwe maatregelen te nemen om verliezen te beteugelen. De belangrijkste oorzaak van de stijgende inflatie is het geld bijdrukken door regeringen over de hele wereld, en de woedende pandemie heeft de situatie verergerd.

In de eerste golf van COVID daalden de traditionele en cryptomarkten aanvankelijk, maar toen kregen Bitcoin (BTC) en altcoins voet aan de grond en namen exponentieel toe. Bitcoin heeft van goud een steeds grotere optie voor inflatiehedging gemaakt voor institutionele en particuliere beleggers. Sterker nog, de pandemie speelde begin dit jaar een belangrijke rol bij de adoptie van Bitcoin door instellingen.

De nieuwste COVID-variant, ommicron, begint angst op te wekken in de traditionele markt en marktexperts voorspellen dat de financiële markt opnieuw een moeilijk kwartaal zal inluiden.

Kan Bitcoin (BTC) de angst voor inflatie verslaan?

De meeste marktexperts zijn van mening dat inflatie elke markt zal doen dalen, inclusief cryptocurrencies. Aanhangers van cryptocurrency zeggen echter anders. Veel marktanalisten voor cryptocurrency voorspellen dat Bitcoin en andere altcoins in het eerste kwartaal van 2022 zullen stijgen als december weer bearish wordt.

Hoewel de traditionele markt voorzichtig daalde, herstelden Bitcoin en altcoins zich snel nadat de CPI-gegevens gisteren werden vrijgegeven. De prijs van BTC steeg van een dagelijks dieptepunt van $47.236 naar $49.900, en de prijs van ETH kaatste ook terug naar meer dan $4.100, maar daalde aan het eind van de dag tot onder $4.000. Op het moment van schrijven consolideert BTC boven $48.000, maar bearish sentiment is dominanter in de markt, vooral na de release van CPI-gegevens. Naarmate het nieuwe jaar nadert, zal BTC proberen te consolideren en wat bullish momentum te herwinnen.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN