Binance Launchpad

Binance sluit samenwerking om $200 miljoen te investeren in GameFi- en metaverse-projecten

‘S Werelds grootste en bekendste cryptocurrency-beurs Binance heeft aangekondigd dat het een samenwerking is aangegaan dat $200 miljoen wil investeren in de gaming- en metaverse-sectoren.

Volgens een verklaring werkt de beurs nu samen met de in Hong Kong gevestigde durfkapitaalfirma Animoca Brands via het $1 miljard groeiprogramma van Binance Smart Chain (BSC), dat de beurs in oktober creëerde om de acceptatie van cryptocurrencies te versnellen.

Het rapport gaf aan dat BSC en Animoca Brands elk tot $100 miljoen investeren in een fonds dat zich richt op het promoten van projecten op de shortlist in GameFi, een sector die gaming en gedecentraliseerde financiën (DeFi) omvat. Het fonds zal “vroege crypto-gaming-startups versnellen en incuberen” die zich ontwikkelen op de Binance Smart Chain. Gwendolyn Regina, Investment Director bij Binance Smart Chain, zei het volgende:

“Gaming is een van de sterke pijlers van Web 2.0 en bereikt miljarden gebruikers. De grootschalige praktijk van het gebruik in het echte leven maakt het een van de belangrijkste aandachtsgebieden voor de massale acceptatie van crypto om retailconsumenten in de Web 3.0-wereld te integreren.”

Ze ging verder met:

“Met deze co-investering krijgen projecten die voortbouwen op BSC de kans om inzichten en expertise op te doen van toonaangevende gaminggiganten zoals Animoca Brands, samen met samenwerkingsmogelijkheden met blockchain-experts van de BSC Community. We kijken ernaar uit om samen te werken met GameFi-projecten om schaalbare blockchains van de volgende generatie te bouwen en de volgende miljard nieuwe gebruikers in crypto te integreren.”

Volgens de mede-oprichter en uitvoerend voorzitter van Animoca Brands Yat Siu zullen de projecten op de shortlist naast financiering ook andere voordelen ontvangen. Hij gaf het volgende aan:

“Early GameFi-projecten hebben financiering nodig om hun producten te bouwen en hebben branche-expertise nodig voor open-world gameplay en tokenomics, evenals netwerkmogelijkheden om groei in blockchain-gaming en open metaverse tot stand te brengen.

Dit investeringsprogramma zal in deze benodigdheden voorzien voor de projecten waarvan we denken dat ze het potentieel hebben om blockchain mainstream te maken.”

Animoca Brands is een grote naam in blockchain-gaming en de open metaverse. Tot haar dochterondernemingen behoren The Sandbox, Blowfish Studios, Quidd, GAMEE, nWay, Bondly, Lympo en diverse anderen. Het heeft een groot portfolio van blockchain-investeringen en partnerschappen, waaronder investeringen in meer dan 100 van de meest veelbelovende NFT-gerelateerde bedrijven en projecten zoals Axie Infinity, OpenSea, Dapper Labs (NBA Top Shot), Bitski, Harmony, Alien Worlds en Star Atlas.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN