Bitcoin halving

Nasdaq Stockholm noteert Bitcoin en Ethereum ETN’s

Nasdaq Stockholm, een Zweedse effectenbeurs met meer dan 380 genoteerde fondsen, heeft aangekondigd dat 21Shares zijn eerste twee fysiek gedekte exchange-traded notes (ETN), met Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH) als onderliggende activa, heeft genoteerd op het Zweedse handelsplatform.

Volgens het persbericht laten de meeste traditionele banken en makelaars investeerders toe om alle ETN’s te verhandelen die op Nasdaq Stockholm zijn genoteerd. De twee vermelde instrumenten vertegenwoordigen een nieuw segment voor ETN’s – een soort ongedekte schuldeffecten die een onderliggende index van aandelen en transacties op een grote beurs volgen – voor digitale activa.

Helena Wedin, Europees hoofd van op de beurs verhandelde producten bij Nasdaq, zei dat op de beurs verhandelde obligaties iemand in staat stellen te beleggen in niet-traditionele activa terwijl de transparantie van een gereguleerde markt behouden blijft. Ze voegde eraan toe:

“We zijn verheugd dit nieuwe segment te lanceren op Nasdaq Stockholm met 21Shares als eerste emittent.”

Dit is een primeur die nieuwe mogelijkheden opent voor beleggers die geïnteresseerd zijn in het investeren in cryptocurrencies, maar die zich niet op hun gemak voelen om dit te doen op niet-gereguleerde beurzen.

Cryptocurrencies blijven aan populariteit winnen

De markt voor cryptocurrency heeft het afgelopen jaar een sterke waarderingsstijging doorgemaakt. Ondanks enkele recente prijsdalingen blijft de belangstelling voor cryptocurrencies groot. Het is echter erg opvallend dat institutionele investeerders ook steeds vaker naar altcoins kijken om in te investeren. Zo werd in een recent rapport van de bekende prime broker Genesis duidelijk dat het bedrijf tijdens het derde kwartaal een grotere vraag zag naar het toonaangevende smart contract-platform Ethereum, omdat zijn institutionele klanten zich steeds meer bezig begonnen te houden met gedecentraliseerde finance (DeFi) -projecten.

Een reden voor deze aanhoudende interesse kan de mogelijkheid van grotere institutionele investeringen in de markt zijn. Naarmate institutionele investeringen in cryptocurrencies toenemen, zullen we waarschijnlijk meer producten zoals ETN’s op gereguleerde beurzen zien noteren. Zoals gemeld, introduceerde VanEck Solana (SOL), Polkadot (DOT) en Tron (TRX) ETN’s op Xetra van Deutsche Boerse.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN