Bitcoin Nieuws

Ethereum kan een betere store of value zijn dan Bitcoin

Een nieuwe academische studie wees uit dat Ethereum (ETH) in vergelijking met Bitcoin (BTC) een belangrijke functie heeft die het uiteindelijk tot een superieure store of value kan maken.

Een recent rapport gepubliceerd op het Social Science Research Network stelt vast dat ETH’s ingebouwde deflatoire mechanica het onderscheidt van BTC.

“Bitcoin, met een uiteindelijk maximale hoeveelheid voorraad tokens, wordt steeds meer geaccepteerd als een alternatieve digitale waardeopslag voor de lange termijn met vergelijkbare anti-inflatoire kenmerken als goud. 

Recente innovaties op de Ethereum-blockchain hebben echter aangetoond dat het mogelijk is dat cryptocurrencies deflatoir worden, met name door de vernietiging van transactiekosten.”

Eerder dit jaar begon Ethereum transactiekosten permanent te verbranden door de Londense hard fork te introduceren als een middel om de inflatie te beteugelen.

Sinds eind oktober heeft de upgrade $ 3 miljard aan Ethereum verbrand.

Image

Bron: Social Science Research Network

Volgens het onderzoek verminderde de upgrade niet alleen het totale aanbod van ETH, maar vertraagde het ook de uitgifte van tokens, waardoor de cryptocurrency met de op één na grootste marktwaarde ‘s werelds eerste deflatoire valuta werd.

“We laten zien dat na de recente wijziging in het transactieprotocol, de digitale valuta Ethereum een ​​aanzienlijk lagere netto-uitgiftesnelheid van tokens vertoont dan Bitcoin, bereikt door de kosten die aan elke transactie zijn verbonden, te vernietigen.

In veel gevallen overschrijdt de hoeveelheid verbrande Ethereum het aantal nieuwe tokens dat door het netwerk is gemaakt, waardoor Ethereum mogelijk de eerste deflatoire valuta ter wereld wordt.

Wij zijn van mening dat dit betere inflatie-afdekkingskenmerken biedt dan Bitcoin, dus Ethereum kan een betere langetermijnopslag van waarde bieden dan Bitcoin.”

Daarentegen geven aanhangers van Bitcoin, zoals Michael Seller, het hoofd van MicroStrategy, de voorkeur aan Bitcoin omdat ze geloven dat Bitcoin veiliger en betrouwbaarder is in termen van hash-snelheid, omdat zijn producten niet zijn veranderd en protocollen zelden veranderen. Ethereum ondergaat een continue evolutie en is getuige geweest van veranderingen in de uitgifte ervan.

Om uit te leggen waarom hij dacht dat Bitcoin de beste keuze was voor de Tucker Carlson-show van woensdag, zei Sailer:

“Bitcoin is de hoogste vorm van eigendom die ooit door de mensheid is uitgevonden.”

MicroStrategy kocht maandag nog eens $414 miljoen aan Bitcoin, wat neerkwam op een aankoop van 7.002 BTC. Dit zorgde ervoor dat het bedrijf haar totale Bitcoin-holdings vergrootte tot 121.000 BTC, met een waarde van ruim $6 miljard op het moment van schrijven.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN