Ethereum koers

Ethereum ziet er zowel op USD als op BTC erg goed uit!

De Ethereum koers is de afgelopen dagen weer flink op stoom en lijkt een nieuwe stap te hebben gezet na het testen van een cruciaal ondersteuningsgebied. Door deze stijging is de munt flink gestegen ten opzichte van Bitcoin (BTC).

ETH/USD

ETH heeft een maand met prijsvolatiliteit meegemaakt nadat het op 10 november een recordhoogte van ongeveer $4.870 had bereikt, voordat het met bijna 20% kelderde, samen met een groot deel van de rest van de markt. Beleggers lijken echter te hebben geprofiteerd van de recente correctie richting $3.900 om opnieuw de markt te betreden.

De aanzienlijke toename van de koopdruk heeft ETH geholpen om te herstellen en de afgelopen vijf dagen met meer dan $800 in waarde te stijgen. Nu zou de op een na grootste cryptocurrency volgens marktkapitalisatie echter op schema kunnen liggen om nieuwe all-time highs te bereiken.

De vorming van een cup-and-handle-patroon op de driedaagse grafiek van ETH geeft een optimistisch vooruitzicht voor het activum. De afstand tussen de onderkant van de cup en het breakout-niveau van het patroon op $3.985 geeft aan dat de prijs van ETH zou kunnen verdubbelen om de komende weken een prijs van $9.400 te bereiken.

Ondanks de kracht die ETH de afgelopen weken op de markt heeft getoond, zou een beslissende driedaagse candle, die dicht onder het ondersteuningsniveau van $3.985 ligt, de bullish-these ongeldig kunnen maken.

ETH/BTC

Terwijl ETH is gestegen ten opzichte van de Amerikaanse dollar, heeft het ETH/BTC-handelspaar ook aanzienlijk aan kracht gewonnen na een zeven maanden durende consolidatiefase. De verhouding tussen ETH en BTC bereikte vandaag voor het eerst in zes maanden 0,08.

De verhouding verwijst naar de prijs van de twee activa: bij een verhouding van 0,08 is één BTC 12,5 ETH waard. crypto-handelaren bespreken de verhouding vaak samen met “The Flippening”, een hypothetische gebeurtenis waarbij Ethereum Bitcoin zou inhalen in termen van marktkapitalisatie. De verhouding zou vandaag de dag ongeveer 0,16 moeten zijn voordat Ethereum de koningsmunt in zal halen. In Amerikaanse dollars zou de ETH-prijs ongeveer moeten verdubbelen tot ongeveer $9.100.

Hoewel Ethereum nog ver verwijderd is van The Flippening, komt ETH dichter bij het afdrukken van een hoger hoogtepunt op de ETH/BTC-weekgrafiek. Het handelt momenteel slechts een paar Satoshi’s verwijderd van het hoogste punt van 15 mei van 0,0824. ETH lijkt eind april uit een patroon met head and shoulders te zijn gebroken tegen BTC, wat suggereert dat er nog meer winst in het verschiet ligt. Het meerjarige consolidatiepatroon voorspelt een bullish doel van 0,1.

Conclusie

Kortom, de Ethereum koers ziet er sterk uit ten opzichte van zowel de Amerikaanse dollar als Bitcoin, vooral nu het circulerende aanbod exponentieel krimpt. Ethereum lanceerde in augustus een update voor het verbranden van kosten, EIP-1559, die tot nu toe meer dan 1 miljoen ETH uit de omloop heeft gehaald. Vervolgens wordt verwacht dat Ethereum het Ethereum-mainnet ergens in Q1 of Q2 van 2022 zal samenvoegen met de Beacon Chain, wat de overgang van het netwerk naar Proof-of-Stake markeert. Er wordt gedacht dat ETH door de overgang een deflatoir actief zou kunnen worden, wat een belangrijke drijfveer zou kunnen zijn voor ETH om zijn opwaarts potentieel te bereiken.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN