PlusToken-scam

China gaat ook optreden tegen de metaverse en NFT’s

Een leidingevende van de People’s Bank of China (PBoC) liet onlangs doorschemeren dat, naast het feit dat China nog steeds hard blijft optreden tegen cryptocurrencies, het zich nu ook gaat concentreren op de metaverse en non-fungible tokens (NFT’s).

Gou Wenjun, directeur van de afdeling Anti-Money Laundering (AML) van de People’s Bank of China, wees op de National Financial Security Summit op de risico’s die gepaard gaan met het ongereguleerd maken van nieuwe trends in het crypto-ecosysteem, zoals NFT’s en de opkomende metaverse. Hij beweerde dat hoewel mensen virtuele activa gebruiken voor privacy en vermogenstoename, ze ook kwetsbaar zijn voor illegale doeleinden zoals het witwassen van geld en belastingontduiking.

Het hoofd van AML zei dat de snelle innovatie van de crypto-wereld hogere eisen stelt aan risicotoezicht en -beheer, en voegde eraan toe dat de geïsoleerde aard van real-world activa op basis van crypto, NFT en metaverse kan worden gebruikt als een witwasmiddel.

Gou suggereerde tevens dat de evolutie van virtuele activa en de ontwikkeling van onderliggende technologieën objectief moeten worden bekeken, en hij stelde voor om “de verdeling van toezichthoudende verantwoordelijkheden te verduidelijken, de transparantie van virtuele activa te verbeteren, het gebruik van toezichtsandboxen te onderzoeken en de aard te begrijpen en de essentie van onderzoek naast het evalueren van digitale activa, zoals crypto, NFTs etc.”

Als de tweede stap verklaarde Gou dat China de monitoring en analyse van virtuele activatransacties zou moeten versterken. Hij suggereerde dat banken en betalingsdiensten die fiat-valuta leveren aan cryptogateways, echte namen zouden moeten gebruiken om de identiteit van de afzender en ontvanger te verifiëren, en tegelijkertijd de mogelijkheid om verdachte transacties te identificeren te verbeteren.

De ambtenaar van de centrale bank stelde voor om de acceptatie van nieuwe technologieën te verbeteren en systemen voor het volgen van virtuele activatransacties en het volgen van scenario’s op te zetten. Het systeem zal kunstmatige intelligentie, machine learning en andere technologieën gebruiken om accounts te markeren die handelen met onderzochte adressen.

Tot slot is Gou bereid om de samenwerking tussen financiële inlichtingendiensten over de hele wereld te verbeteren om een ​​internationale gezamenlijke strijdmacht te vormen om crypto gerelateerde misdaden te bestrijden. Hij voegde eraan toe:

“Het Anti-Money Laundering Center zal de samenwerking tussen informatie-uitwisseling en gezamenlijke onderzoekssamenwerking met zestig buitenlandse financiële inlichtingendiensten blijven verdiepen.”

Kortom, de Chinese overheid is nooit positief geweest over crypto en probeert al jaren lang dit te verbannen, nu breidt het dit negatieve sentiment echter uit in de richting van metaverses en NFT’s. Dit is uiteraard negatief nieuws voor de crypto-markt, aangezien China een enorme markt is en een flinke boost kan zijn voor de adoptiegraad. Tevens zorgt ook voor nog meer onduidelijkheid over de situatie in China omtrent digitale activa.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN