Binance Card

Binance is 10x groter dan haar grootste concurrenten, aldus CZ

We hebben verschillende cryptocurrency-beurzen zien komen en gaan. Door de jaren heen hebben er verschillende beurzen aan de top gestaan, maar wisten deze positie echter niet vast te houden, met als meest recente voorbeeld Bittrex.

De beurs stond in medio 2017 nog aan de top van de cryptocurrency-markt op het gebied van volume en liquiditeit, echter wist Binance de beurs van de troon te stoten. De laatstgenoemde beurs is momenteel nog steeds de grootste beurs in de markt en is niet van plan om deze plek snel op te geven.

Binance is echter niet toevallig naar de top gestegen. Het was een zorgvuldig berekende inspanning die bestond uit interessante innovaties en een cultuur van focus op het product. In een recent interview met Forbes ging de CEO van de beurs, Changpeng Zhao, dieper in op de reis van de beurs naar de top.

De reis naar de top

De CEO van de beurs merkte op dat Coinbase en Kraken bij de lancering in 2017 het grootste deel van de Amerikaanse markten controleerden, terwijl Poloniex en Bittrex bovenaan de hitlijsten stonden vanwege hun grote volumes, maar ze hadden een beperkte focus. CZ merkte op dat op dat moment geen enkele beurs tegemoetkwam aan de behoeften van een wereldwijd publiek en daarom besloot hij de formule aan te passen. Hij ging verder met:

“We hadden ondersteuning voor vier talen op de dag dat we lanceerden en negen talen binnen een maand. Vandaag ondersteunen we 31 talen op onze interfaces. Onze klantenondersteuning is in 16 verschillende talen. Dus ik denk dat het een voordeel was om een ​​groot aantal tokens te vermelden, maar internationaler zijn was ook het eerste wat we deden.”

10x groter

Naast het aanbieden van meerdere talen en het aanbieden van veel tokens, was Binance een pionier op het gebied van handel op volledig scherm die nu door andere beurzen is overgenomen. Gezien de innovativiteit van de beurs, is deze uitgegroeid tot de grootste in termen van handelsvolumes voor zowel spot- als futuresmarkten. Het heeft ook het record van de grootste peer-to-peer-marktplaats ter wereld met de extra voordelen van crypto-escrow. Zhao zei het volgende:

“Meestal zijn we 10x groter dan de op één na grootste spelers. We hebben ook de grootste fiat-naar-crypto-uitwisseling waar de meeste mensen niets van weten. We ondersteunen 50 fiat-valuta’s over de hele wereld, en niemand heeft deze dekking.”

Hij vertelde Forbes verder dat Binance Trust Wallet bezit, de meest gedownloade crypto-portemonnee, en tevens één van de meest bezochte websites in de crypto-markt bezit, CoinMarketCap.com. Hij voegde eraan toe dat Binance’s NFT-platform OpenSea nadert en dat de Binance Smart Chain nu een marktaandeel van 80% heeft in DeFi met een groeiend aantal dagelijkse gebruikers.

Regulerende problemen

De enorme omvang van Binance maakt het een gemakkelijk doelwit voor toezichthouders en zoals verwacht is de beurs in de problemen gekomen met toezichthouders uit het VK, de VS, Japan en Duitsland. Zhao beantwoordde vragen over hoe het de regelgevingsuitdagingen wil oplossen en antwoordde dat de beurs al aan het veranderen is van een gedecentraliseerde structuur naar een gecentraliseerde structuur.

Hij voegde eraan toe dat de beurs op zoek is naar een nieuw wereldwijd hoofdkantoor en bezig is met het opzetten van “lokale entiteiten, lokale kantoren en bestuursstructuren”. De beurs heeft echter eerder al laten doorschemeren dat Frankrijk de plek zou kunnen zijn voor het nieuwe wereldwijde hoofdkantoor.

Tevens beantwoordde Zhao vragen over het vertrek van Brian Brooks, de voormalige CEO van Binance.US, waarin hij verklaarde dat “als mensen binnenkomen en ze passen niet bij elkaar, we zo snel mogelijk uit elkaar gaan.” Hij voegde eraan toe dat de nieuwe CEO Brian Schroder een “gameplan” heeft om het succes van Binance.US te verzekeren ten opzichte van big spenders, FTX en Crypto.com.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN