Ethereum Nieuws

Kelly ETF’s dient aanvraag in voor Ethereum futures ETF

Kelly ETF’s, een uitgever van exchange-traded funds (ETF’s), heeft een aanvraag ingediend bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) voor een Ethereum futures ETF. Dit volgens een officiële indiening bij de toezichthouder.

Het bedrijf heeft gisteren een formulier N-1A ingediend bij de financiële waakhond. De N1-A wordt gebruikt door investeringsmaatschappijen die open-end beleggingsfondsen willen vormen en registreert een product onder zowel de Securities Act van 1933 als de Investment Company Act van 1940.

SEC-voorzitter Gary Gensler zei eerder dat hij geïnteresseerd was in het nader bekijken van voorgestelde cryptoproducten onder de ’40 Act, met name die met futures die worden verhandeld op de Chicago Mercantile Exchange (CME). Sinds die opmerkingen heeft de SEC meerdere ETF’s voor Bitcoin futures goedgekeurd, hoewel een op Ether (ETH) gebaseerd product nog groen licht moet krijgen.

De Kelly Ethereum Ether Strategy ETF zou Ether-futurescontracten bevatten die worden verhandeld op federaal gereguleerde beurzen. Voor nu betekent dat alleen CME Ether-futures. Het fonds maakt geen directe blootstelling aan de ETH-prijs mogelijk en is op dezelfde manier gestructureerd als de goedgekeurde Bitcoin futures ETF’s. Momenteel is het de enige Ether futures ETF-aanvraag bij de SEC.

De SEC heeft vanaf gisteren 75 dagen de tijd om een beslissing te maken. Goedkeuring lijkt echter onwaarschijnlijk, volgens Bloomberg ETF-analisten Eric Balchunas en James Seyffart. Balchunas tweette dat de twee de kans op goedkeuring voorlopig op ongeveer 20% schatten:

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN