Crypto Nieuws

Crypto.com werkt samen met Silvergate om gratis USD transfers mogelijk te maken

De snel opkomende cryptocurrency-beurs Crypto.com heeft aangekondigd dat het samen is gaat werken met de Amerikaanse bank Silvergate om stortingen en opnames in USD aan institutionele klanten van de bank aan te bieden.

Volgens een persbericht, is de functie een extra op/af-onramp-oplossing op de Crypto.com Exchange. Via Silvergate – een toonaangevende Amerikaanse bank met een speciale focus op fintech en cryptocurrencies – kunnen institutionele klanten nu gratis Amerikaanse dollars overboeken van hun bankrekening naar het handelsplatform en vice versa.

Gebruikers krijgen tevens toegang tot het Silvergate Exchange Network (SEN) – een betalingsplatform waarmee klanten 24/7, 365 dagen per jaar USD kunnen verzenden. Het gaf aan dat alle ontwikkelingen klaar zijn om gelanceerd te worden.

Kris Marszalek – mede-oprichter en CEO van Crypto.com – zei dat het bedrijf het heeft geïnitieerd omdat klanten een groeiende interesse in dergelijke diensten hebben getoond. Daarnaast omschreef hij Silvergate als een financiële instelling die goed past bij de visie van zijn bedrijf:

“De producten en diensten van Silvergate overbruggen de kloof van de traditionele financiële wereld naar de cryptowereld, wat onze missie ondersteunt om ‘de transitie van de wereld naar cryptocurrency te versnellen.’ We kijken ernaar uit om de service uit te breiden naar meer klanten.”

Silvergate’s Chief Executive Officer – Alan Lane – reageerde ook op het nieuws:

“We zijn verheugd Crypto.com te verwelkomen als Silvergate-klant en SEN-deelnemer. Hun diverse en toegewijde wereldwijde gebruikersbestand en toewijding aan het succes van de industrie helpen om verdere crypto-acceptatie over de hele wereld te verzekeren.”

Crypto.com is de laatste tijd hard aan de weg aan het timmeren om zichzelf te vestigen als één van de grootste namen in de branche. Zo lanceerde het eerder deze maand het digitale activaplatform Cronos Mainnet Beta. Het project was bedoeld om gedecentraliseerde applicaties naar het klantenbestand van het Crypto.com-ecosysteem te brengen. Het werd de eerste Cosmos EVM-keten voor DeFi, NFT’s en Metaverse.

Kort daarna betrad het handelsplatform de sportsector door de officiële cryptocurrency-partner te worden van de NBA-gigant – Los Angeles Lakers – en de NHL’s – LA Kings. Bovendien werd The Staples Center – de thuisbasis van het legendarische basketbalteam – omgedoopt tot Crypto.com Arena.

De beurswerd ook de eerste in zijn vakgebied die voldeed aan SOC 2 (Service Organization Control) audit – een standaard in traditionele financiën die de betrouwbaarheid van de informatiepraktijken, het beleid en de activiteiten van een bedrijf verifieert.

Deze ontwikkeling heeft Crypto.com gecertificeerd als één van de leiders onder beurzen op het gebied van beveiliging. Het bedrijf dat achter de audit stond, was Deloitte, een internationale organisatie die belasting- en adviesdiensten levert aan wereldwijde merken.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN