NFT nieuws

AMC en Sony Pictures lanceren Spider-Man NFT-collectie

Op zondag kondigden AMC en Sony Pictures een gezamenlijke promotie aan om 86.000 exclusieve non-fungible tokens (NFT’s) te verdelen onder gekwalificeerde bioscoopliefhebbers die een geavanceerd ticket reserveren of kopen voor de openingsdag van Spider-Man: No Way Home.

Kort na de aankondiging crashte echter de ticketapplicatie van de bioscoopketen of zette sommige bezoekers in lange wachtrijen. Het is echter nog niet duidelijk of de daadwerkelijke NFT-promotie de schuldige was van de storing, en Adam Aron, CEO van AMC, heeft zich verontschuldigd voor de lange wachttijden veroorzaakt door “de ongekende volumes”.

Met de vraag naar de langverwachte première die door het dak ging, ondervonden een groot aantal grote kassa-sites, waaronder Atom Tickets, Fandango en MovieTickets.com, naar verluidt ook problemen.

De Spider-Man-promotie, die door het bedrijf wordt beschreven als “de eerste in zijn soort van een grote theater exposant”, is gericht op abonnees van Stubs Premiere, A-List en AMC Investor Connect en biedt meer dan 100 NFT-ontwerpen gemaakt door Cub Studios, een BAFTA bekroonde animatiestudio. Aron zei het volgende in een verklaring:

“Onze AMC Theaters-gasten en onze AMC Entertainment-aandeelhouders hebben AMC opgeroepen om in de wereld van NFT’s te stappen, en we konden ons geen perfectere manier voorstellen om dit te doen dan met onze goede vrienden bij Sony Pictures.”

Zoals beschreven door de bioscoopketen, zullen de Spider-Man NFT’s inwisselbaar zijn via de Worldwide Asset eXchange (WAX), een proof-of-stake blockchain-platform dat speciaal is ontworpen voor het verhandelen van digitale verzamelobjecten en virtuele items.

AMC, dat ongeveer 950 theaters over de hele wereld exploiteert, heeft in de loop van 2021 een opmerkelijke verandering doorgemaakt. In september werd het bedrijf namelijk de eerste bioscoopketen in de VS die begon met het accepteren van Bitcoin, Ethereum, Litecoin en Bitcoin Cash. Een maand later voegde het bedrijf Dogecoin toe als betalingsoptie voor cadeaubonnen. Tevens bevestigde het dat het in de komende twee tot vier maanden ook Shiba Inu zal accepteren.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN