TeDeFi

TeDefi: Het innovatieve Blockchain-netwerk voor Telegram-toepassingen

Blockchain, zoals we die kennen, is voortdurend geëvolueerd op manieren die onze verbeelding te boven gaan. Sinds de opkomst eind 2008 is de technologie geëvolueerd van eenvoudigweg optreden als een gedecentraliseerd opslagcentrum dat het proces van het registreren van transacties tussen cryptohandelaren en het volgen van activa vergemakkelijkt, naar iets dat zo geavanceerd is als het minten van NFT’s en het uitvoeren van liquiditeitsprotocollen.

In de loop der jaren is blockchain-technologie geëvolueerd van het draaien op algoritmen, zoals PoW naar PoS naar DPo’s en zelfs naar PoSA. Evenzo is de technologie geëvolueerd van CeFi naar DeFi en naar CeDeFi. Er is echter TeDefi, een ander communicatieprotocol, ontstaan ​​​​met de bedoeling de interactie tussen gebruikers en smart contracts te verbeteren. Wat houdt TeDefi in en hoe verschilt het van andere blockchain-consensusmechanismen? Lees het hieronder!

Wat is TeDefi?

Voordat we ingaan op de details van waar zijn opkomende blockchain-consensussysteem over gaat, laten we eens kijken naar andere blockchain-ecosystemen en consensusmechanismen die het blockchain-netwerk runnen.

Gecentraliseerde Finance (CeFi)

Voor de komst van het democratische DeFi was CeFi de baas. Toen was de enige betrouwbare methode om digitale activa te kopen en verkopen via gecentraliseerde beurzen, ook wel CEX’s genoemd. CEX’s werden als een soort dictators beschouwd omdat ze je alleen toestaan ​​​​crypto’s te verhandelen op basis van hun orderboeken. Minder populaire munten of tokens waren niet verhandelbaar. Hoewel ze enigszins stabiel en redelijk eenvoudig te gebruiken zijn, kunnen ze gemakkelijk worden gehackt.

Daarnaast kunnen ze software- of knooppuntproblemen ontwikkelen die de beurs mogelijk een paar uur kunnen stilleggen. Dit betekent dat een voorgenomen transactie niet zal worden uitgevoerd. Er is ook een gebrek aan transparantie en absolute controle over fondsen, aangezien gebruikers de macht afstaan ​​aan de beurs. Dit zijn de problemen die kenmerkend zijn voor CEX’s.

Gedecentraliseerde Finance (DeFi)

Zoals eerder vermeld, is gedecentraliseerde finance democratischer dan gecentraliseerde finance. DeFi omvat apps die in een gedecentraliseerde blockchain draaien. DeFi is niet gecentraliseerd, dus gebruikers hebben absolute controle over hun geld. Het maakt het voor gebruikers overbodig om een ​​derde partij of tussenpersonen te vertrouwen om hun activa te beheren. Uniswap, PanCakeSwap, SushiSwap zijn voorbeelden van gedecentraliseerde toepassingen. Met DeFi en DEX’s kan je fondsen lenen en uitlenen en liquiditeit verschaffen. In ruil hiervoor ontvang je beloningen.

Met DeFi-apps wordt de verhandelbaarheid verbeterd. Hiermee kunnen verhandelbare tokens worden gemaakt die een deel van een investering vertegenwoordigen, laten we zeggen onroerend goed of aandelen. Ze zijn zeer transparant in hun omgang, aangezien gegevens openbaar beschikbaar zijn. Je kan transacties eenvoudig volgen, het bedrag in de liquiditeitspool berekenen, enz. DeFi-apps zijn echter vatbaar voor cyberaanvallen. Als je door de geschiedenis kijkt, zul je een aantal smart contracts ontdekken die zijn gehackt, waarbij cryptocurrencies ter waarde van miljoenen dollars gestolen zijn.

PoW smart contracts

Ethereum was de eerste blockchain die werd gelanceerd met behulp van het Proof-of-Work-consensusprotocol. PoW stelt computernodes in staat om overeenstemming te bereiken over de geldigheid van informatie die op de ETH-blockchain is gepubliceerd en voorkomt elke aanval op het netwerk. PoW heeft echter problemen, zoals hoge transactiekosten en slechte schaalbaarheid.

PoS-consensusmechanisme

De Proof-of-Stake werd beschreven als een beter alternatief voor het PoW-algoritme omdat het minder energie verbruikte en de transactiekosten laag waren. Dit evolueerde later naar DPoS of Delegated Proof of Stake, waarbij investeerders munten inzetten op een lijst van gekozen afgevaardigden die nieuwe blokken op het netwerk delven. Schaalbaarheid was echter nog steeds het probleem met deze mechanismen.

Is TeDefi een game-changer?

Om schaalbaarheid, hoog energieverbruik, hoge kosten en andere knelpunten in andere consensusmechanismen op te lossen, kwam TeDefi naar voren. TeDefi is een innovatief, cross-chain-compatibel Proof of Stake Authority consensusmechanisme dat een infrastructuur biedt voor schaalbare Telegram Bot DApps. Met TeDefi kunnen validatornodes rechtstreeks communiceren met Telegram Exchange Bot via het MTProto-protocol, waardoor het gatewayprobleem op DEX’s wordt geëlimineerd.

TeDefi richt zich op het creëren van een gebruiksvriendelijk blockchain-ecosysteem dat de handel in en investeringen in cryptocurrencies en toegang tot gedecentraliseerde applicaties in hun Telegram Bots vergemakkelijkt. Het blockchain-netwerk stelt ontwikkelaars in staat om Telegram Bots bovenop TeDefi te maken zonder de knelpunten die in andere ecosystemen voorkomen

Samengevat zijn de voordelen van TeDefi;

  • Lage gaskosten
  • Directe communicatie met de Bot
  • Validator nodes beloning
  • Naadloze handel en investering van digitale activa.

TeDefi is snel, schaalbaar en een project dat zal blijven bestaan.

Disclaimer: Dit is een betaald persbericht. Lezers moeten hun eigen onderzoek doen, voordat ze acties ondernemen met betrekking tot het gepromote bedrijf of een van zijn genoemde ondernemingen of services. CryptoBenelux is niet verantwoordelijk, direct of indirect, voor enige schade of verlies dat veroorzaakt is door of in verband met het vertrouwen in goederen, diensten of inhoud die genoemd zijn in het persbericht.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN