Jack Dorsey Twitter

Twitter maakt BTC-donaties nu ook mogelijk op Android

De CEO van de social media-gigant Twitter en betaalgigant Square, Jack Dorsey, is al enkele jaren een uitgesproken BTC-supporter. BTC was de eerste en enige cryptocurrency die een eigen symbool ontving op het social media-platform bij het gebruik van een hashtag. Tenminste, de enige die het gratis ontving, zoals Dorsey zelf verduidelijkte.

Tevens heeft de directeur verschillende initiatieven genomen om Bitcoin en de ontwikkeling ervan via zijn bedrijven te ondersteunen. Square crypto, een speciale crypto-divisie van Dorsey’s betaalbedrijf, verleent regelmatig financiële steun aan kernontwikkelaars van BTC, zodat zij hun werk kunnen voortzetten.

Bovendien heeft Dorsey veel goede doelen, non-profitorganisaties en andere projecten met Bitcoin gefinancierd. In samenwerking met de legendarische rapper Jay Z heeft Dorsey 500 BTC geïnvesteerd om fondsen te bieden voor de ontwikkeling van BTC in Afrika en India.

Recentelijk heeft de baas van Twitter echter ook besloten om, samen met Jack Maller’s Strike Lightning-portemonnee, Bitcoin met haar app te integreren. Dit heeft als doel om microtransacties mogelijk te maken om makers van content op het platform te ondersteunen door middel van donaties in BTC. Het bedrijf beweerde in september het volgende toen het nog een stap nam om Bitcoin naar de mainstream te stuwen:

“We willen dat iedereen op Twitter toegang heeft tot manieren om betaald te worden. Digitale valuta die meer mensen aanmoedigen om deel te nemen aan de economie en die mensen helpen elkaar geld over de grens te sturen en met zo min mogelijk wrijving – helpen ons daar te komen.”

Om de functie te activeren, moeten gebruikers hun profiel openen en op de knop “Bewerken” drukken. Later zullen ze de optie vinden die ze kunnen inschakelen en linken naar hun Bitcoin Lightning Network-portefeuille. De functie was tot vandaag echter alleen beschikbaar voor iOS-gebruikers, maar Twitter heeft de functie nu ook voor Android-gebruikers geactiveerd. Er moet echter vermeld worden dat wij van CryptoBenelux de optie nog niet konden vinden op ons Twitter-profiel.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN