Polkadot

Dit is waarom Polkadot beter is dan Ethereum, volgens Gavin Wood

De oprichter van de zogenoemde ‘Ethereum killer’ Polkadot (DOT), Dr. Gavin Wood, heeft in een recent interview aangegeven dat het netwerk, na de voltooiing van de eerste parachain-veiling, Polkadot bouwers een model van gratis uitvoering biedt, wat een duidelijk verschil is tussen het en het systeem van Ethereum (ETH) en dat van andere concurrenten.

Wood ging vervolgens met de tekortkomingen van Ethereum uit te lichten ten opzichte van Polkadot. Hij zei het volgende:

“De gebruikers van applicaties die op Ethereum zijn gebouwd, zijn er in economische zin aan verslaafd. Deze gebruikers moeten Ethereum gebruiken en vaak een andere token waardoor ze de desbetreffende applicatie kunnen gebruiken die is gebouwd met behulp van smart contracts op Ethereum.”

Onder het Polkadot parachain-model kunnen ontwikkelaars hun layer-1-blockchains maken om binnen het Polkadot-ecosysteem te draaien, terwijl deze worden beveiligd door de centrale relaisketen. Volgens Dr. Wood hebben deze parachains de voordelen van specialisatie, flexibiliteit en schaalbaarheid. Met interoperabiliteit als kern, gelooft Wood dat parachains een integrale rol zullen spelen in de toekomst van blockchain-technologieën. Gebruikers leasen gewoon één van de parachain-slots en zijn niet verplicht om de native token van Polkadot, DOT, te kopen of er zelfs maar iets over te leren.

De mede-oprichter van Ethereum verklaarde in het interview verder dat Ethereum realistisch gezien niet geheel anders is dan Bitcoin, ondanks zijn schijnbaar innovatieve karakter. Hij zei het volgende hierover:

“Het is echt Bitcoin, maar met wat extra scripting. Het is aan de miners welke transacties ze opnemen, op precies dezelfde manier waarop Bitcoin-miners ervoor kunnen kiezen om een bepaalde Bitcoin-transactie op te nemen in plaats van een andere Bitcoin-transactie.”

Acala, een DeFi-protocol, won de eerste slot nadat het Moonbeam versloeg in een vrij omstreden veiling. Na de succesvolle afronding van de eerste parachain-veiling trotseerde de Polkadot koers het negatieve sentiment van de cryptocurrency-markt en wist het niveau van $40 te handhaven. Hierdoor heeft het project nu een marktkapitalisatie van $41 miljard, wat het op de 8e plaatst. Het lijkt er dan ook op dat het de afstand tussen Ethereum – en andere Ethereum killers, zoals Solana (SOL), Cardano (ADA) en Binance Coin (BNB) – lijkt te verkleinen.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN