NFT Nieuws

Website maakt de hype omtrent NFT’s belachelijk

Een criticus van non-fungible tokens (NFT’s) heeft een website gecreëerd waar mensen gratis afbeeldingen van de meest populaire NFT’s kunnen downloaden. De website, die is gemaakt door de Australische digitale nomade Geoffrey Huntley, is gemaakt om te bewijzen dat de hele hype omtrent NFT’s nutteloos is.

De site – genaamd The NFT Bay, wat weer een woordspeling is op de populaire website voor torrents The Pirate Bay – bevat zoals gezegd NFT-afbeeldingen die uit openbare bestanden zijn geschraapt, vermoedelijk afkomstig van marktplaatsen zoals OpenSea of ​​een blockchain-verkenner. Op de website wordt het volgende aangegeven:

“Wist u dat een NFT slechts een hyperlink [1] is naar een afbeelding die gewoonlijk wordt gehost op Google Drive of een andere web2.0-webhost?

Mensen geven miljoenen uit aan instructies voor het downloaden van afbeeldingen. Daarom kunt u met de rechtermuisknop op opslaan-als klikken omdat het standaardafbeeldingen zijn. De afbeelding wordt niet opgeslagen in het blockchain-contract.

Omdat bekend is dat web2.0 webhosts offline gaan (404 fouten), bevat deze handige torrent alle NFT’s zodat toekomstige generaties deze tulpenmanie van generaties gezamelijk kunnen bestuderen.

WTF? We hebben onze planeet hiervoor vernietigd?!”

Het torrent-bestand van de NFT Bay bevat momenteel 15 terabytes aan NFT-afbeeldingen die afkomstig zijn van Ethereum (ETH) en Solana (SOL). De site heeft niet voor elke afbeelding een torrent-bestand. In plaats daarvan bevat één torrent alle NFT-afbeeldingen in één ZIP-archief.

Zal de site online blijven?

De NFT Bay is mogelijk omdat blockchain-contracten alleen bepalen welke cryptoportemonnee een NFT bezit – ze slaan de afbeelding zelf niet op. Hoewel Huntley de verdiensten van digitaal eigendom heeft erkend, stelt hij dat “dit alles. Zou kunnen worden bereikt zonder blockchain” en zegt dat de “hebzucht [en] oplichting die gaande is, misselijkmakend is.”

De juridische situatie van de site is onduidelijk. De beslissing van de NFT Bay om openbare afbeeldingen te kopiëren verschilt niet wezenlijk van wat legitieme NFT-marktplaatsen doen. OpenSea kopieert bijvoorbeeld afbeeldingen van hun oorspronkelijke locatie naar zijn eigen op Google gebaseerde opslagsysteem.

Aan de andere kant kunnen makers nog steeds een auteursrechtclaim op de afbeeldingen behouden, en het feit dat Huntley enkele van de grootste NFT-collecties heeft geschraapt, kan voldoende zijn om juridische consequenties te ondervinden. De site, maar niet het torrent-bestand, kan overigens gemakkelijk worden verwijderd.

De bedoeling achter de site lijkt in ieder geval niet al te serieus. Huntley zelf heeft gesuggereerd dat de pagina als een statement is gemaakt door het een ‘educatief kunstproject’ te noemen, en als zodanig kan The NFT Bay worden verdedigd als er zich problemen voordoen.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN