Bitcoin whales

Op twee na grootste Bitcoin-whale koopt de dip!

Na een aantal groene weken in de cryptocurrency-markt, kwam de rally van Bitcoin gisteren tot stilstand, althans voorlopig. De Bitcoin koers daalde namelijk gisteren kortstondig onder de $60.000 en op het moment van schrijven staat de munt op een koers van $60.400.

Een daling van de Bitcoin koers is slecht nieuws voor veel investeerders, echter biedt het ook kansen voor nieuwkomers en voor mensen die bij willen kopen. Zo heeft één bepaalde whale besloten om zijn BTC-voorraad te vergroten, terwijl de Bitcoin koers een adempauze neemt.

Na de val van de cryptocurrency onder het psychologische ondersteuningsniveau van $60.000, kocht de op twee na grootste Bitcoin-whale op 17 november nog eens 1.647 BTC. Het bedrag dat daarvoor betaald werd is afgerond ongeveer $98,8 miljoen. In de afgelopen vijf dagen heeft de whale echter in totaal 2.977 BTC toegevoegd, tegen een totaalprijs van bijna $190 miljoen.

Koop de dip!

De Bitcoin koers is de afgelopen week met bijna 11% in waarde gedaald. Desondanks blijft de koningsmunt lucratief bij zowel grote als kleine investeerders. Deze whale is bijvoorbeeld behoorlijk actief geweest en reageerde op de prijsactie. Maar ook kleinere beleggers toonden interesse in het (bij)kopen van de nummer één cryptocurrency.

Recentere gegevens toonden een aanzienlijke piek in de interesse van beleggers die samenviel met de prijsdaling. Afgezien van een handvol afwijkingen gaven bestaande investeerders echter ook de voorkeur aan het vasthouden van de munten. Zelfs nu de prijs van Bitcoin aanzienlijk gestegen is sinds de correctie van mei, zijn de munten voornamelijk in de portemonnee van beleggers gebleven.

Een stijging van de accumulatie van langetermijnspelers wordt meestal gevolgd door een grote prijsstijging. Het zal interessant zijn om te zien of deze nieuwe trend van toenemend kopersvolume erin slaagt om op korte termijn een diepere correctie te beteugelen en BTC van de huidige dieptepunten te katapulteren.

Oude whale wordt wakker

Onlangs werd een portemonnee van een whale uit het Satoshi-tijdperk, met $150 miljoen aan BTC, opnieuw geactiveerd. Het had acht lange jaren sluimerend op de bodem gelegen, aangezien de laatste transactie in 2013 plaatsvond. Toendertijd had de portefeuillehouder ongeveer $294.000 aan BTC.

Dankzij de enorme stijging van het actief dit jaar is de waarde naar nieuwe hoogten gestegen. Met name de laatste transactie werd waargenomen op dezelfde dag toen Bitcoin een nieuwe ATH van $69.000 bereikte. Dit was genoeg om interesse te wekken, aangezien velen in de gemeenschap begonnen te speculeren dat de portemonnee zou kunnen behoren tot de mysterieuze maker van Bitcoin, Satoshi Nakamoto.

Tijdens de periode van inactiviteit leek de portemonnee verschillende keren kleine hoeveelheden BTC te hebben ontvangen. Dit zijn echter minuscule bedragen en zijn niet significant te noemen. Van wie de wallet echter echt is, zal wellicht nooit bekend worden.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN