Bitcoin analyse

Helaas! Bitcoin zal dit jaar niet naar $100.000 stijgen, aldus analist

Hoewel velen in de cryptocurrency-markt momenteel denken dat de Bitcoin koers de grens van $100.000 zal doorbreken, schetste de bekende analist Nicholas Merten een minder optimistisch beeld. Hij gaf aan dat, hoewel hij optimistisch is over Bitcoin, de voorspellingen dat BTC dit jaar naar $100.000 gaat waarschijnlijk te optimistisch zijn.

In een nieuwe strategiesessie gaf Merten aan dat de relatief tamme reactie van BTC op de lancering van de eerste op Bitcoin futures gebaseerde exchange-traded fund (ETF) een veelbetekenend teken zou kunnen zijn dat er veel meer nodig zal zijn om de prijs van de koningsmunt te verplaatsen dan voorheen werd verwacht. Hij zei het volgende:

“Het is onmogelijk dat we in het vierde kwartaal van dit jaar of het eerste kwartaal van volgend jaar naar $100.000 of $150.000 gaan. Mijn excuses. Ik moet het zeggen omdat ik denk dat veel analisten dit verkeerd begrijpen.

De reden waarom is dat als een futures-Bitcoin ETF, een van de grootste katalysatoren waar we al lange tijd naar op zoek zijn, Bitcoin niet absoluut naar zes cijfers heeft gedreven of de rally niet op nieuwe all-time highs heeft gestart. Ik weet niet wat er nog meer om de hoek is, maar welke macro-gebeurtenis zou instellingen er echt toe kunnen aanzetten om van Bitcoin een activa van meerdere biljoenen dollars te laten worden?”

Merten is echter wel van mening dat Bitcoin uiteindelijk zijn bull-marktcyclus zal beëindigen op $200.000, maar dat dit pas eind 2022 zal gebeuren, in tegenstelling tot een scherpe uitbarsting in de komende paar maanden. Hij gaf het volgende aan:

“Als we het hebben over het perspectief om naar $3 of $4 biljoen (marktkapitalisatie) te gaan, rond die $150.000 tot $200.000, zal het veel liquiditeit vergen, en daarnaast ook enige tijd om daar te komen. En daarom hebben we onze verwachting dat er in november 2022 een cyclustop komt, veel verder dan waarschijnlijk 90-95% van de marktprognoses.”

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN