Cardano

2022 gaat een goed jaar worden voor Cardano (ADA), aldus oprichter

Volgens de oprichter van de bekende ‘Ethereum killer’ Cardano (ADA), Charles Hoskinson, belooft 2022 een goed jaar te worden voor het ecosysteem van het netwerk. Nu het jaar 2021 over minder dan 2 maanden ten einde loopt, heeft Hoskinson namelijk onthuld dat hij “houdt van” hoe de planning voor Cardano vorm krijgt voor 2022.

Hoskinson maakte dit bekend en beweerde dat er honderden projecten zijn die voortbouwen op Cardano. Door de hoeveelheid activiteit is het platform een ​​eigen leven gaan leiden, omdat het “groeit, zich aanpast, verfijnt en sterker wordt”. Bovendien heeft IOHK veel innovatie in de pijpleiding om bouwen op het netwerk veel efficiënter te maken.

De roadmap

Cardano heeft een goed geformuleerde roadmap die het tot op heden altijd heeft gevolgd. Dit jaar heeft Cardano een belangrijke mijlpaal bereikt. Het Alonzo hardfork combinator-evenement dat in september plaatsvond, bracht de mogelijkheid van smart contracts naar het netwerk.

Smart contracts op Cardano betekenen dat gedecentraliseerde applicaties (DApps) nu op het netwerk kunnen worden gebouwd. Hoewel de applicaties een trage start hebben gekend, zijn er verschillende in ontwikkeling. Een recente update van SundaeSwap, een gedecentraliseerde uitwisseling (DEX) die op Cardano wordt gebouwd, geeft aan dat er binnenkort veel meer hype omtrent het blockchain-netwerk zou kunnen komen. SundaeSwap kondigde aan dat het een doorbraak had in portemonnee-integratie. De DEX voltooide zijn eerste transactie met behulp van de DApp Connector-functie van Yorio Wallet.

Whats next?

Cardano lijkt nu een nieuwe fase op zijn roadmap in te gaan, het Basho-tijdperk. In deze fase wil het netwerk Cardano een stuk schaalbaarder maken dan het nu is. Het is ook gericht op interoperabiliteit en duurzaamheid van het netwerk. De visie is om zelfs microbetalingen op het netwerk mogelijk te maken en tarieven voorspelbaar en goedkoop te maken.

De upgrades naar Basho zullen grotendeels in het volgende jaar worden gelanceerd. Nu het nieuwe tijdperk begint en beloften nakomt, zal de prijs van ADA waarschijnlijk ook worden beïnvloed. Dit was de trend in eerdere mijlpalen die momenten bereikten voor het proof-of-stake-netwerk. Bedenk dat in de aanloop naar de lancering van Alonzo de prijs van Cardano’s native token ADA een nieuw hoogtepunt van ongeveer $3 bereikte. De prijs is sindsdien echter weer wat gedaald en staat op het moment van schrijven op $2,05.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN