banknotes_zimbabwe

Zimbabwe overweegt ook om Bitcoin als wettig betaalmiddel in te voeren

De laatste update van de autoriteiten van Zimbabwe heeft bevestigd dat de regering in overleg is met de particuliere markt om crypto-betaaldiensten legaal te maken in het land.

Volgens plaatselijk nieuws zag de exclusieve Computer Society of Zimbabwe Information Communication Technologies Summit de permanente secretaris en hoofd van de e-government Technology Unit in het kabinet van de president, Charles Wekwete, vaststellen dat de autoriteiten besprekingen voeren met de particuliere sector over hoe zij cryptobetalingen in routinematig gebruik kunnen implementeren.

Hij wees echter ook op de nadelen van de gedecentraliseerde sfeer, waaronder ongeregistreerd grensoverschrijdend verkeer, externalisering van fondsen, witwassen van geld en illegale geldstromen om illegale of criminele activiteiten verder te financieren.

Wekwete verklaarde dat de autoriteiten werken aan het uitstippelen van beleid om de consumenten te beschermen en een betere toekomst van financiën voor de natie mogelijk te maken. Tevens heeft de overheid verschillende sectoren benaderd om perspectieven uit verschillende lagen van de bevolking te verwerven alvorens radicale beleidswijzigingen door te voeren. Wekwete werd als volgt geciteerd:

“Overheden proberen nog steeds het beleid te begrijpen en op de juiste manier te creëren over hoe ermee om te gaan. In ons geval probeerden we aanvankelijk de implicaties ervan te begrijpen, omdat ze een fundamentele afwijking zijn van eerder bekende financiële instrumenten en er veel angst bestaat over grensoverschrijdend verkeer van fondsen, witwassen van geld, externalisering van fondsen en illegale geldstromen om illegale zaken te financieren… Dus de regering heeft een mechanisme opgezet om te proberen meningen van verschillende sectoren van de samenleving te verzamelen om uiteindelijk beleid te formuleren. Er zijn uitspraken gedaan door de minister van Financiën en de Reserve Bank van Zimbabwe en zijn dergelijke complexe gebied. Vroeg of laat zal de regering verklaringen afleggen, maar we zijn er nog niet, het consultatieproces is al aan de gang.”

Meer landen beginnen El Salvador’s evolutionaire implementatie van Bitcoin als wettig betaalmiddel te volgen. Ondanks aanzienlijke terugslag van haar eigen burgers en autoriteiten over de hele wereld, hield de regering van El Salvador zich sterk en verdedigde ze haar cryptowet. De Salvadoraanse president, Nayib Bukele, kondigde onlangs het succes van het wettige betaalmiddel van Bitcoin aan op Twitter, en merkte verder op dat de winst van de verschillende Bitcoin-aankopen van het land 20 scholen en een ziekenhuis in het land zal sponsoren.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN