bitcoin koers

Amerikaanse senator gelooft dat Bitcoin hier is om te bliijven

De meest uitgesproken voorstander van Bitcoin (BTC) in het Amerikaans Congres, bekend als senator Cynthia Lummis, heeft haar geloof in de koningsmunt nogmaals bevestigd. Ze verklaarde namelijk in een recent interview met CNBC dat Bitcoin echt is en hier is om te blijven. De senator van Wyoming beweerde verder dat Bitcoin de “standaard” is gezien zijn aard en dat andere cryptocurrencies niet aan de nummer één cryptocurrency kunnen tippen.

Ze ging verder met stellen dat Bitcoin een handelsmiddel is, terwijl andere cryptocurrencies effecten zijn vanwege de manier waarop ze zijn uitgegeven. Ze noemde het gedecentraliseerde karakter van het netwerk als een belangrijk punt in het voordeel ten opzichte van andere digitale activa. Ze gaf het volgende aan:

“Ik denk echt dat Bitcoin hier is om te blijven en ik denk dat veel van de anderen dat niet zijn. Het feit dat Bitcoin volledig gedecentraliseerd is en dat sommige van de anderen zijn uitgegeven door een persoon of een entiteit, die een groot deel van de munt voor zichzelf heeft gehouden en vervolgens anderen heeft uitgegeven om deel te nemen, betekent dat ze meer op een effect lijken dan op een handelsmiddel.”

Ze pleite in het interview verder voor strengere wetgeving om het crypto-ecosysteem te laten bestaan ​​en te innoveren, terwijl tegelijkertijd beleggersbescherming gegarandeerd wordt. Ze onthulde dat ze betrokken is bij het opstellen van wetgeving die alle belangrijke kwesties omvat.

Begin deze week hebben de President’s Working Group on Financial Markets, de Federal Deposit Insurance Corporation en het Office of the Comptroller of the Currency hun rapport over stablecoins uitgebracht. Het rapport benadrukte de risico’s, beperkingen en bood meer actie van het Congres aan als de weg vooruit voor stablecoins.

Toen ze werd gevraagd naar haar mening over de stand van de regulering omtrent stablecoins in de industrie, verklaarde Lummis dat als alleen FDIC-verzekerde banken mogen deelnemen, dit de innovatie in de industrie zou kunnen verstikken. Ze verklaarde dat gemeenschapsbanken en “instellingen die hun stablecoins volledig kunnen ondersteunen” in de ruimte moeten kunnen gedijen.

Senator Lummis is één van de meest uitgesproken supporters van Bitcoin in de senaat en biedt op beroemde wijze kansen aan weggejaagde Chinese miners in Wyoming. Een recente indiening onthulde dat ze onlangs $50K- $100K aan BTC had gekocht om haar bezit van het digitale activum te vergroten. Er werd tevens eerder onthuld dat de senator haar eerste Bitcoin-aankoop in 2013 al gedaan had, terwijl de koers rond de $320 per stuk was.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN