Ethereum Nieuws

800.000 ETH verbrand sinds implementatie van EIP-1559

De Ethereum-blockchain heeft sinds de implementatie van EIP-1559 meer dan 800.000 ETH (ongeveer $3,8 miljard) verbrand, wat waarschijnlijk heeft bijgedragen aan de aanhoudende rally voor het op een na grootste cryptocurrencies.

In augustus 2021 introduceerde EIP-1559, ook wel de London hard fork genoemd, het concept van het verbranden van een deel van de gasvergoeding voor alle Ethereum-transacties. EIP-1559 is geïntroduceerd om de volatiliteit van transactiekosten op Ethereum te stabiliseren. Het voegde echter ook een deflatoir mechanisme toe aan Ether.

Sinds de implementatie en voor alle activiteiten op het netwerk zijn er volgens de laatste gegevens meer dan 800.000 ETH verbrand. Dit betekent dat bijna $3,8 miljard aan ETH uit het aanbod is gehaald, op basis van de huidige prijs. Bovendien is in de afgelopen 24 uur 10.000 ETH (of ongeveer $49 miljoen) verbrand, volgens WatchTheBurn, een website die deze specifieke statistiek volgt.

Met name ETH is de op één na grootste cryptocurrency en het native token dat wordt gebruikt om alle transacties op Ethereum te betalen – de blockchain die de meerderheid van de waarde ondersteunt die is opgesloten in gedecentraliseerde finance (DeFi). De aanhoudende verbranding van gaskosten en de grote vraag naar ETH bij honderden DApps ondersteunen het argument dat het actief een goede opslag van waarde is geworden, volgens de oprichter Vitalik Buterin.

De implementatie van EIP-1559 is de afgelopen maanden ook een belangrijke katalysator geworden voor de rally van de Ethereum koers. Met name is de cryptocurrency sinds begin oktober met ongeveer 59% gestegen en wordt het momenteel verhandeld tegen de hoogste prijs ooit van $4.788. Als de opwaartse beweging zich echter doorzet, kan de Ethereum koers in november het belangrijke psychologische niveau van $5000 overtreffen.

De volgende grote weerstand is bijna $4.800. Een sluiting boven $4.800 kan misschien de deuren openen voor een beweging naar $5.000. Kijkend naar Ethereum tegen Bitcoin (ETH/BTC), schetste de analist Benjamin Cowen de volgende cruciale mijlpaal:

“Ik denk dat het voor de hand liggende doel zou zijn om eerst de eerdere lokale high te doorbreken en vervolgens een waardering van 0,1 BTC ($6.571) te bereiken. Dat zou aanzienlijk zijn. Wat zou 0.1 BTC betekenen? Het is slechts 10% van Bitcoin… Dus als Bitcoin $61.000 is, betekent dit dat ETH/USD $6.100 is… Dat zou een belangrijke mijlpaal zijn.”

Ethereum heeft echter nog een lange weg te gaan om de schaalbaarheidsproblemen aan te pakken. Het is bekend dat de hoge kosten en trage transacties op Ethereum de gebruikerservaring belemmeren, gelukkig staat The Merge aan de horizon.

The Merge verwijst naar de langverwachte Ethereum-upgrade die het huidige proof-of-work-consensusmechanisme van het netwerk zal vervangen door een milieuvriendelijker, veiliger en efficiënter proof-of-stake-model. De fusie zou al in het eerste kwartaal van 2022 kunnen plaatsvinden.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN