Dit zijn de drie grootste risicofactoren voor cryptocurrencies aldus FTX-CEO

De mede-oprichter en CEO van crypto-beurs FTX, Sam Bankman-Fried, heeft in een nieuw interview met MarketWatch aangegeven dat een mix van regelgeving, liquidaties en omvangrijke crashes het optimistische sentiment omtrent cryptocurrencies en digitale activa zou kunnen wegvagen. Hij gaf het volgende aan:

“Ik denk dat het grootste risico een cascade is die een grote crash, liquidaties, regelgevende onderzoeken en regelgeving combineert die zeer beperkend is, maar samen een echt negatieve schaduw werpt over het crypto-ecosysteem.”

De rijkste 29-jarige ter wereld gaf verder aan dat de Verenigde Staten het enige land is dat de macht heeft om de wereldwijde cryptomarkten te beïnvloeden via dergelijke regelgevende maatregelen. Hij zei:

“Dat is de storm die het ergst zou zijn, en het zou bijna gepaard gaan met negatieve Amerikaanse regelgevende maatregelen. [Het is] een van de weinige landen die een soort wereldwijde afkoeling kunnen veroorzaken.”

De opmerkingen van Bankman-Fried komen op de hielen van het nieuws dat de beurs besloten heeft om een reclameplek te kopen tijdens de aankomende Super Bowl, dat 13 februari 2022 plaats zal vinden in het SoFi Stadium in Inglewood, California.

De kampioenschapswedstrijd van de National Football League (NFL) is een van de meest bekeken evenementen in Amerika, en de FTX-topman gaf aan dat het enorme publiek de beurs ertoe heeft aangezet om een ​​commerciële plek te zoeken.