Marketing cryptocurrencies

Marketing onder cryptobedrijven steeds populairder

Onze wereld wordt steeds meer digitaal en daardoor zijn cryptocurrencies een grote trend. Zelfs in de voetbalwereld worden cryptocurrencies gepromoot en werken ze samen met grote clubs. Door digitale valuta’s en een uitwisselingsplatform kunnen klanten hun cryptocurrencies om wisselen. Marketing is belangrijk voor ieder bedrijf dus ook voor cryptobedrijven. Cryptocurrencies houden zich vooral bezig met trends waardoor het niet heel lastig is om online te groeien als cryptobedrijf. Online marketing is de beste keuze voor cryptobedrijven maar ze werken dus nu ook samen met de sportwereld.

Crypto in de voetbalwereld

Ook voor cryptobedrijven zelf is marketing en bekendheid belangrijk. De cryptocurrencies worden steeds bekender waardoor sommige cryptobedrijven samen werken met bekende voetbalclubs. Bij Vitesse spelen ze namelijk met eToro op de borst en een Nijmeegse cryptobedrijf genaamd BLOX sluit een contract af met NEC, Ajax en Brugge. Ook op de reclameborden langs de velden zie je promoties voorbij komen van het cryptobedrijf BLOX. Doordat ze door de voetbalwereld meer bekendheid krijgen komen er ook steeds meer nieuwe klanten bij. BLOX is een bedrijf dat mensen zonder technische kennis helpt om cryptogeld te kopen en verkopen.

Cryptobedrijven vinden investeren in voetbalclubs interessant omdat het een bekende sport is over de hele wereld. Sommige bedrijven zijn bereiden om tonnen en soms wel miljoenen te investeren. De voetbalclub Fortuna Sittard heeft in samenwerking met het bedrijf Chiliz hun eigen cryptomunt op de markt gebracht. Hiermee konden hun supporters de tokens verhandelen maar ze mochten ook mee beslissen over de kleine onderwerpen zoals het onderwerp van de bus. Ook de bekende speler Messi kreeg een deel van zijn welkom premie bij PSG uitbetaald in virtuele munten.

Het samenwerken gaat natuurlijk niet zonder risico’s. Een cryptomunt blijft nou eenmaal een product waar een risico aan vast zit. De waarde van een cryptomunt staat namelijk niet vast dus als je veel geld kwijt raakt krijg je geen hulp van je bank. Er zijn nog weinig regels in dit wereldje. Experts vinden het vooral belangrijk dat de voetbalfans worden gewaarschuwd over de risico’s van de cryptomunten.

Online marketing voor cryptobedrijven

Als je je cryptobedrijf op een andere manier wilt promoten kan je beginnen met online marketing. Je kunt social media gebruiken voor de marketing. Social media is altijd een unieke manier van marketing en je kunt er in een korte tijd veel bereik meer krijgen. Je begint dan met het maken van een pagina die gewijd is aan cryptocurrencies, dit kan via Instagram, Facebook, Twitter etc. je kunt voor verdere groei altijd professionals inhuren die de socials voor je bedrijf bijhouden.

Via social media kun je ook betaalde promoties doen. Je betaald voor je promotie en dan krijg je meer verkeer in een korte tijd. Er zijn veel verschillende manieren van betaalde promoties. Je kunt ook gebruik maken van zoekmachine marketing. Je betaald een bepaald bedrag aan een host en deze plaatst dan een billboard op een website. Hiermee kun je ook in een korte tijd veel nieuw verkeer krijgen. Zoekmachine marketing is dus ideaal als je binnen een korte tijd veel wilt groeien.

Een van de belangrijkste dingen in online marketing blijft altijd dat je een goede website moet hebben. Met een goede website kom je altijd het verste.

Advertentieverbod voor cryptobedrijven

In december steeg de Bitcoin met 20.000 dollar, hierdoor kwamen en veel oplichters in het spel. Veel advertentiegiganten reageerden met een verbod op cryptovaluta-advertenties. Die stijging in 2017 was niet meer dan logisch aangezien er dagelijks nieuwe cryptobedrijven bijkwamen. Niet ieder bedrijf was betrouwbaar en sommige zaten er alleen in voor het geld waardoor sommige mensen veel geld zijn kwijt geraakt. Doordat dit zo fout ging kwam er een verbod op adverteren en positieve nieuwsartikelen verdwenen ook. Veel mensen dachten namelijk ook dat de Bitcoin hun ging helpen met snel rijk worden. Voor sommige mensen is dit ook gebeurd maar het hele probleem was dat mensen niks wisten over Bitcoin. Nu kon er ook niks meer over gevonden worden vanwege het advertentieverbod. Hierdoor kwam Bitcoin ook weer onder vuur te liggen vanwege extreme koersdalingen.

Inmiddels heeft de cryptobranche zich losgerukt van de afhankelijk van advertenties en grote nieuwsplatformen. Dus kan je als cryptobedrijf gewoon weer gaan promoten. De toekomst van de cryptomarkt is alsnog spannend. Dit komt door de vergunningsplicht van de Nederlandsche Bank. Het is allemaal nieuw voor iedereen en hoe de toekomst van de cryptomunten er uit komt te zien is dus even afwachten en even spannend. Er kan in de komende jaren nog veel gebeuren maar voorspellen dat kunnen we niet.

Disclaimer: Dit is een betaald persbericht. Lezers moeten hun eigen onderzoek doen, voordat ze acties ondernemen met betrekking tot het gepromote bedrijf of een van zijn genoemde ondernemingen of services. CryptoBenelux is niet verantwoordelijk, direct of indirect, voor enige schade of verlies dat veroorzaakt is door of in verband met het vertrouwen in goederen, diensten of inhoud die genoemd zijn in het persbericht.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN