Crypto

Aandelenkoers Bakkt (NYSE: BKKT) stijgt 270% na samenwerking Mastercard

Na het aankondigen van twee nieuwe partners in zijn pogingen om de massale acceptatie van cryptocurrency te verbeteren, schoot de aandelenkoers van Bakkt gisteren door het dak. Dit komt slechts een paar weken nadat de Bitcoin-servicetak van ICE een beursgenoteerd bedrijf werd.

Het maakte eerder deze week bekend dat de betaalgigant MasterCard van plan is om digitale activa in veel van zijn producten te integreren en schakelde Bakkt in om dit mogelijk te maken Het bedrijf kondigde aan dat het handelaren en banken op zijn netwerk zou toestaan ​​om cryptocurrencies te integreren. Dit omvat Bitcoin-portemonnees, creditcards en betaalpassen waarmee beloningen in crypto kunnen worden verdiend en waarmee digitale activa kunnen worden uitgegeven, en loyaliteitsprogramma’s waarbij punten van luchtvaartmaatschappijen of hotels kunnen worden omgezet in Bitcoin. Sherri Haymond, executive vice president of digital partnerships van Mastercard, zei het volgende in een interview:

“We willen al onze partners de mogelijkheid bieden om gemakkelijker cryptodiensten toe te voegen aan wat ze ook doen. Onze partners, of het nu banken, fintechs of handelaren zijn, kunnen hun klanten de mogelijkheid bieden om cryptocurrency te kopen, verkopen en aan te houden via een integratie met het Baktt-platform.”

Daarnaast is tevens het nieuws naar buiten gekomen dat Bakkt ook een samenwerking is aangegaan met Fiserv – een wereldwijde leverancier van technische oplossingen voor betalingen en financiële diensten. De samenwerking is vergelijkbaar met het eerder genoemde Mastercard-samenwerking – om cryptocurrencies naar een grotere doelgroep te brengen.

Fiserv beloofde dat Bakkt uiteindelijk zou worden geïntegreerd in zijn Carat omnichannel-ecosysteem, wat meer opties zou moeten bieden voor B2B- en B2C-cryptocurrency-uitbetalingen, loyaliteitsprogramma’s en transacties. Dit had een dramatisch effect op de aandelenkoers van Bakkt. De aandelen van het bedrijf, die medio oktober live gingen op de New York Stock Exchange, schoten omhoog van $11,5 naar een dagelijks hoogtepunt van $42,5, wat neerkwam op een stijging van 270% op één handelsdag.

Hoewel deze twee samenwerkingen natuurlijk het grootste effect hebben gehad op de aandelenkoers van Bakkt, heeft het bedrijf dit jaar al veel indrukwekkende samenwerkingen tot stand gebracht. Zo kon het dankzij de samenwerking met Google cryptocurrency-betalingen integreren voor zijn Google Pay-platform. Als gevolg hiervan zullen tal van in de VS gevestigde retailers en handelaren betalingen voor digitale activa kunnen accepteren. Bakkt zal ook profiteren van de tools van de cloud om nieuwe tools voor analyse, AI en machine learning in zijn platform te implementeren.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN