Ethereum koers analyse

MyPileus: Terra (LUNA) ziet er interessant uit!

Zoals jullie allemaal vast al gezien hebben in jullie portfolio, is het een erg goede week geweest voor Bitcoin en altcoins lijken de achtervolging in te zetten. Vandaag zullen we ons gaan concentreren op Terra (LUNA) op de daily timeframe. Zoals gebruikelijk, zullen wij onze lagen techniek toepassen om deze munt te analyseren. Hierbij maken we gebruik van de MyPileus tekentools op TradingView, waarin Orderblocks / Momentum meter / SUD’s / Trading ranges / VPVR / Paterns de basis steeds vormen voor onze analyse.

Een analyse stelt ons in staat om een gameplan op te maken waarmee we vervolgens een trade kunnen inplannen. Het creëren van een gameplan gebeurt dus in essentie door het zoeken van confluence, wat ons op zijn beurt een hogere kans van slagen geeft.

LET OP! Dit is géén financieel advies!

VPVR

Zelfde stappen zoals anders. Volumezones markeren:

Bron: TradingView

Momentum meter

Deze indicator laat ons momenteel op het moment van schrijven een buy en strong buy kans zien. We mogen er gevolg aan geven als zijnde bewust op zoek gaan naar longs, al lijkt de trein hier al vertrokken te zijn. We wachten dus op een conservatievere entry.

Bron: TradingView

Orderblocks

De OBS geven ons aan dat we nu momenteel een nieuwe bullish orderblock aan het vormen zijn, maar pas officieel wordt na een positieve close vandaag. Dan pas kunnen we daar wat long orders in plannen. Tot die tijd zien we een mooie confluence bij onze witte box (VPVR-zone).

Bron: TradingView

SUD’s

Deze geven ons momenteel aan dat er een nieuwe steun tracht geprint te worden op en rond 40.88 dollar. Een bullish candle close is de bevestiging hiervan. Eens de close gebeurd is, krijgen we een mooi buy momentje. Zoniet, dan valt de onderste opnieuw in het vizier rond 35.57 dollar, waar we in de VPVR / OBS en dus nu ook de SUD’s op mikken. Er is best wel wat confluence daar.

Bron: TradingView

Trading ranges

Deze is hier voor mezelf zeer duidelijk. We weten dat op tijd van schrijven boven de range weerstand aan het traden zijn. Een close hierboven is effectief een extra bullish signaal. Agressief kan je dus het niveau morgen kopen op 44 dollar, tussen niveau = EQ. 39.93 dollar en range steun momenteel, ja inderdaad waar alles samenvalt 35.86 dollar zone. Enkel houden we in het achterhoofd dat de confluence zone waarschijnlijk niet meer gehit zal worden gezien de stevige trend momenteel.

Bron: TradingView

Paterns

We kijken van links naar rechts, en dan is duidelijk te zien dat we in een deftige compressiefase zitten. De huidige candles bewegen nu vooral rustig in een compressie formatie. Dus het is duidelijk dat de trend nog moet gebeuren hier. Ookal lijken we ingezoomd al stevig te trenden, moet het echte werk moet nog gebeuren. Een wedge formatie is aanwezig (rising), deze kan echter naar beide kanten uitbreken, zoals alle andere patronen trouwens. We gebruiken ze dan ook enkel en alleen als measerment targets.

Bron: TradingView

Fib extension tool

Deze gebruiken we niet vaak, maar kan handig zijn om bij prijs ontdekkingsfase (up of down) wat targets (ish) terug te vinden.

Bron: TradingView

Gameplan

We hebben er voor gekozen deze keer onze twee gameplans te visualiseren. Zowel een aggressieve als een conservatieve gameplan. Tussen targets heb we deze keer wel geplaatst. Vind je het teken lagen systeem ook handig en gestructureerd? Of heb je vragen voor ons of wil je meer weten over de tekentools? Bezoek dan deze link om de educatie video’s te bekijken.

Ons gameplan is suggestief en géén financieel advies. Dus doe altijd je eigen onderzoek!

Bron: TradingView

Setup 1

Entry: 42.63
Stop-loss: 38.91
Target points: 46.71 – 49.48 – 57.38 – 68.84 – 71.48 – 93.73

Setup 2

Entry: 36.21
Stop-loss: 32.72
Target points: 46.71 – 49.48 – 57.38 – 68.84 – 71.48 – 93.73

Heb je vragen voor ons of verzoeken? Contacteer ons dan via ons Telegram kanaal. Tot de volgende keer en trade safe!

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN